Lejátszották az utolsó helyosztókat is a Tiszavirágban, Ausztrália és Japán örülhetett

2022.07.01. 20:04

Félház előtt búcsúzott a vb Szegedtől

Becsei Dávid

Először Ausztrália és Dél-Afrika ugrott medencébe. Fotó: Karnok Csaba

Az olimpiai bajnok Szerbia lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfele az 5. helyért va­­sárnap 14.30-tól a Margitszigeten, amennyiben a tegnap este lapzártánk után kezdődött meccset megnyerte az Egyesült Államok ellen. Amennyiben nem, akkor a hetedik pozícióért ugorhatunk medencébe 13 órától az ellen a Montenegró ellen, amelyet a csoportkör nyi­­tányán 12–8-ra legyőztünk.Nagyjából félház előtt rendezték meg a

Tiszavirág Sport­uszodában a világbajnokság utolsó két mérkőzését. Az elképesztő forróság ellenére sokan voltak kíváncsiak a férfitorna utolsó két szegedi találkozójára. Először Ausztrália és Dél-Afrika ugrott medencébe. Előbbi egy szorosabb első negyedet (3–2) követően már nem hagyott esélyt ellenfelének. Egy hat–nullás sorozattal a nagyszünetben már 9–2-re vezetett Ausztrália. Szenvedtek a dél-afrikaiak, kapusuk viszont egy ötméterest hárított. 19–4-es sikerrel dőlt el a 11. hely sorsa. A kilencedik pozíciót Japán szerezte meg 16–15-ös győzelmével Grúzia ellen. Az első félidő gólesőt és 10–9-es japán előnyt hozott, majd a nagyszünetet követően az ázsiaiak cserekapusa ihletett formában segítette övéit sikerhez.

Világbajnoki döntőt játszik a magyar válogatott Magas színvonalú és izgalmas elődöntőben győzte le a magyar női válogatott Hollandiát 13–12-re, így ma 21 órától az aranyéremért játszhat a Margitszigeten. Az ellenfél az az Egyesült Államok lesz, amely az elmúlt három világbajnokságot és olimpiát egyaránt megnyerte. A bronzmérkőzésen Olaszország és Hollandia találkozik, az ötödik helyért spanyol–ausztrál meccset rendeznek, míg a hetedik pozícióért Franciaország és Görögország száll harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!