Ez már más helyzet lesz

2019.10.11. 06:57

A dobogósok elleni meccsek után nyerhető találkozó előtt a Szedeák

A Pécs és a Falco elleni meccseket követően most egy olyan ellenféllel játszik szombaton 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely ellen reális győzelmi esélyei lehetnek: ez egy új, de semmiképp sem könnyebb szituáció Wirth Ádámék számára.

Vajgely Pál

Balmazovics (labdával) tripláira ezúttal is nagy szükség lesz a Kecskemét ellen. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Nem volt kegyes a sorsolás a Naturtex-SZTE-Szedeákhoz, hiszen előbb a bronzérmes Pécs, majd a tavalyi bajnok Falco KC Szombathely ellen játszott az idei szezon első két fordulójában. Ugyan mindkét találkozót elvesztette a gárda, de merőben más meccseket játszottak: legutóbb, a Falco ellen már jóval jobban teljesített Andjelko Mandics csapata, amely most viszont egy egészen más kihívás előtt áll.

Ha ugyanis nem akar a tavalyi szezonhoz hasonló helyzetbe kerülni, akkor bizony az ilyen, nyerhetőnek tűnő mérkőzéseket, mint a szombati, Kecskemét elleni, itthon bizony be kell húznia. Nem csupán az első győzelem miatt lenne ez fontos a csapatnak, hanem azért is, mert a következő fordulóban az idén várhatóan erősebb Alba Fehérvár vendégei lesznek, ahol szintén nem vár rájuk könnyű mérkőzés.

Balmazovics (labdával) tripláira ezúttal is nagy szükség lesz a Kecskemét ellen. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

A védekezésen kell csiszolnia a csapatnak: főképp úgy, hogy az utóbbi évek Szedeák–Kecskemét mérkőzései a kemény, fizikai játékról szóltak, és várhatóan szombaton sem lesz ez másképp. Ha azonban azt a küzdőszellemet és játékot hozzák Balmazovicsék, akkor meglehet a győzelem.

Különleges mérkőzés lesz ez Révész Ádám számára: a Szedeák saját nevelésű centere a nyáron hagyta el a csapatot s igazolt a Kecskeméthez, és most először tér vissza ellenfélként az újszegedi sportcsarnokba.

A kerettagok közül Vágvölgyi Ákost leszámítva mindenki rendben van: a hátvéd bokasérülése miatt még hetekig kiesett a rotációból.

A találkozón ott lesznek a makói Kálvin téri általános iskola tanulói: lapunk és a klub közös akciójaként nemrég a Maros-parti intézményben tartottak egy közös tesiórát a Naturtex-SZTE-Szedeák kosarasai, most a kicsik igyekeznek viszonozni az élményt, és szép számban érkeznek a meccsre, hogy ők is segítsenek megszerezni a szegediek szezonbeli első győzelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!