Vezető hírek

2019.09.28. 14:36

Halat főztek a dorozsmai tökfesztiválon – fotógaléria

A tökös programok mellett halat is főztek szombaton – nem csak halászlé, sült hal is készült. Idén mindenki győztes volt a főzőversenyen.

Halat főztek a dorozsmai tökfesztiválon. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Tizedik alkalommal rendezték meg Kiskundorozsmán a tökfesztivált. A rendezvény pénteken kezdődött, délelőtt az óvodásoknak, délután az iskolásoknak szerveztek tökös programokat, este pedig a családok együtt vettek részt a töklámpás felvonuláson. Szombaton baráti társaságok gyűltek össze a művelődési ház udvarán, ahol halat főztek és sütöttek. Guzsik János barátaival rendszeresen részt vesz a dorozsmai közösségi eseményeken, minden alkalommal főznek is. – Ilyenkor eljönnek a kollégáim is Szegedről, a gyerekek szaladgálnak, mi pedig jól érezzük magunkat és jókat eszünk – mondta Guzsik János, miközben szolgálta fel a halászlevet családjának.

Halászlé szinte minden bográcsban főtt, ám több asztalnál sült halat is kínáltak. A halas ételek versenyén idén mindenki nyert – körülbelül ezren vettek részt a versenyen, és minden résztvevőt tökfesztiválos köténnyel jutalmaztak. A művelődési ház udvarán lévő kemencében sütőtököt sütöttek, amit aztán szétosztottak a résztvevők között. Mihálffy Béla önkormányzati képviselő elmondta, rendkívül büszke a helyiekre, hogy ilyen közösségi életet teremtettek a településrészen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!