Ziccer

2008.12.03. 16:59

Azonos feltételek mellett már nem megy?

Fernando Alonso ismét tiltakozik valami ellen. Most épp arra kapta fel a vizet, hogy vissza akarják hozni az azonos feltételeket a „Száguldó cirkuszba”. Ahogy elmondta, neki már az is elég nagy érvágás volt, hogy a V10-es motorokat leredukálták V8-asra. Már a visszavonulással fenyeget minket- te jó isten most mi lesz- a kétszeres világbajnok, ha 2010-től a FIA egyesítené a motorokat.

Úgy látszik nehezen viselné több pilóta és csapat, ha ismét azonos feltételek mellett kellene versenyezni. Mármint nagyjából azonos. A Forma-1-ben az utóbbi évek mindegyike hozott valami új változtatást, és hát mindig volt valaki, akinek sírt a szája. Most a Ferrari és a Toyota után Alonso tört előre, és fenyegetett meg ország-világot, hogy visszavonul.

Valahogy nem tetszik a mai fiúknak, hogy nem tunningolhatják fel a „verdákat". Egy pici ide, egy pici oda, hopsz, ez felesleges, ezt kiszedjük...ez az elv már rég nem járja. És ez sokakat aggaszt. Minden egyes változással kapcsolatban fel lehetne sorolni egy-egy nevet, de akkor azt hiszem itt állna az egész Forma-1-es mezőny névsora.

Egységesek lesznek az autók, na bumm. Érdekes, a háromszoros világbajnok Ayrton Senna is kibírta, vagy sorolhatnám a neveket: Alain Prost, Niki Lauda, Villeneuve. Nem tudom akkor mit szólnának a mai fiatalok, ha mondjuk úgy kellene versenyezni, mint Sennának az elején, váltani, közben kétszer kuplungozni?! Szerintem már nem is tudj mi az, mert a hétköznapi „boltbajárós" autója is biztos automata váltós.... Gyakorlatilag bárki esélyes lenne a világbajnoki címre, ha olyan autó lenne a becses feneke alatt, mint mondjuk a szájhős Alonsónak, vagy Raikkönennek vagy Hamiltonnak. A vezetői tehetség és nagyság már lassan semmiben nem fog kiütközni, hiszen a technika visz mindent, a pilóta csak azért kell, hogy valaki fogja a kormányt és néha-néha rántson egyet. Akik a „száguldó cirkusz" résztvevői, mind jók, nem véletlen vannak ott, de azért érdekelne, hogy hogy is van az akkor, hogy valaki a 21 autóból olyan 6-7-8-at leköröz? Ennyire nem jó senki, még a magasságos Schumacher sem. Ja, tudom, nincs úgy megtankolva... Hogy Alonso ilyen kis heves volt, tudjuk be fiatal korának, túl korán lett világbajnok, még nem érezte át a helyzetet. Ha mégis, akkor lehet jobb ha megy, és áttér mondjuk az Amerikai Hotrodokhoz a Discovery Channel-re vagy átmegy a GP2-be vagy akárhova.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!