Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Megfodrászolt ovisok és idilli építkezések ´78-ból

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma elkísérjük az asszonyokat a fodrászhoz, megnézzük a vásárhelyi panelok építését és régészkedünk az ovisokkal. Tartsanak velünk: képek annó.
Jöttek vagy mentek? Sajnos nem tudjuk, hogy fodrászkodás előtt vagy után fotózta le Somogyi Károlyné az első képen látható három hölgyet 1978-ban... Sándorfalván járunk, a csemetefák árnyékában.

Búrák, tükrök, tulipánok a második fotón. Itt a fodrász, hol a fodrász? – kérdezhették a sándorfalvi fodrászat vendégei, mikor betértek a frissen elkészült üzlet dizájnos, de kicsit kusza terébe. A felvétel 1978-ban készült.

Leendő régészek? Valamit nagyon ástak a harmadik felvételen. Szorgos homokozó-munka közben kapta lencsevégre a lelkes vásárhelyi ovisokat Somogyi Károlyné 1978-ban.

Épül-szépül Vásárhely a negyedik képen. Épülő-bővülő panelrengeteg Hódmezővásárhelyről 1978-ból. A fotót Somogyi Károlyné készítette.

Vásárhely ’78 az utolsó fotón. Idilli tájkép Vásárhelyről... Trabant, Kis Polski és készülő sorházak békés harmóniája 1978-ból.

Nézzenek be hozzánk, képek annó

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így ünnepeltek eleink a hetvenes évek végén

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma ballagásra, május-1-jei ünnepségre, kommunista… Tovább olvasom