Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Ülve, állva, várva

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán üldögélő, álldogáló, várakozó, idegeskedő, nyugodt embereket nézhet meg: képek annó.

Darányi Kálmán és kísérete például egy pillanatig sem kapkod: nyugodtan, kedélyesen nézi feleségével a kiállítást a múzeumban. Érdemes megfigyelni a fotón az „egyencipőket" is. Horthy Miklós sem izgul a kormányzói sátorban. A Móra-múzeum előtt is kedélyesen mosolyog a kor Babi nénije és a jelek szerint a kamerát pont ugyanolyan ügyetlenül kezeli az, akinek a kezébe adták. Lassan felnő egy generáció, amely nem tudja, kicsoda Kibédi Ervin. A nagyszerű színész 1997 óta nincs köztünk. Mai utolsó felvételünkön hívő férfiak láthatók. De nem papok: a szovjet hatalomban hittek, és ezért meg is kapták a jutalmukat.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

A virtuális tárlaton megjelent képekből válogatás látható a Móra-múzeum Tornyos Szeged híres város című időszaki kiállításán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomorú évforduló

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán újra megnézhetik a Szőke Tiszát, amikor még valóban hajó volt. Egy éve már semmi nincs belőle. De látható Horthy és Kállai is: képek annó. Tovább olvasom