Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 04. 01. szerda - Hugó
Itt vagyok: Nyitólap > Annó - képek, történetek a múltból > Ünnepek és kérdések kontrasztja

Ünnepek és kérdések kontrasztja

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán ma 3-2-re győz a közelmúlt: bő emberöltőnyit ugrunk vissza az időben, de rápillantunk az első világháborúra és a harmincas évekre is. Mindezt ünnepek és kérdések formájában tesszük: képek annó.

Delmagyar.hu - 2013.02.02. 09:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Francia lovaskatonákkal találkozni 1919-ben nem sok jót jelentett. A fotóról az is kiderül, hogy szép számmal szolgáltak Afrikából „importált huszárok" is a seregben. Másfél évtizeddel később viszont már teljes nyugalommal lehetett vidámkodni az Árpád-bálon. Hogy a partifotós mestersége mennyire „ősi", azt ez a felvétel is jól bizonyítja.

A nagy buli után irány a nyolcvanas évek! Oké, egy picit fékeztünk 1979-ben, hogy „megnézzük" Kass János kiállítását, de utána már tényleg irány a szürke gulyáskommunista hétköznapok: az egy picit azért szomorú, hogy a buszállomáson csak a lámpák cserélődtek le meg az „x" „s"-re. Talán ennél egy picit többet érdemelne Szeged egyik legforgalmasabb tere, de mint tudjuk, a politika sok mindenre képes, arra is, hogy jegeljen dolgokat... Ha valaki esetleg tudja, emlékszik, hogy a kép jobb szélén látható sütőtökárusnál mennyiért lehetett tököt kapni, kérjük, írja meg kommentben!

Azt meg tényleg megdöbbentő látni, hogy alig több mint harminc éve még ekkora kontraszt volt Felsővároson épület és épület között...

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...