Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

A Mondeóval érkezik a Ford felfúvódó biztonsági öve

A Ford bejelentette, hogy úttörő technológiájú felfúvódó biztonsági öve – amely egyesíti a biztonsági öv és a légzsák előnyeit – jövőre Európában is elérhetővé válik a vadonatúj Mondeo modellben.
A Ford felfúvódó biztonsági öve azzal a céllal készült, hogy mérsékelje a hátsó utasok fej-, nyak- és mellkassérüléseit, különösen a gyermekek és idősebb emberek esetében, akik fokozottan ki vannak téve az ilyen jellegű sérülések veszélyének. Ütközéskor az öv azonnal felfúvódik, és ötször hatékonyabban nyeli el a becsapódás erejét, mint egy hagyományos biztonsági öv.

– Teljes dummy-családunkon kipróbáltuk a rendszer működését, és azt tapasztaltuk, hogy extra védelmet nyújt a szokványos hátsó biztonsági övekhez képest – avat be Joerg Doering, a Ford Európa biztonsági öveket fejlesztő mérnöke. “A légzsákok és az övek előnyeinek egyesítése komoly előrelépés, ám e technológia Európában jelenleg még nem elérhető."


A mindennapok során a felfúvódó öv ugyanúgy működik, mint a hagyományos biztonsági övek, s a csecsemők és gyermekek számára készült biztonsági ülésekhez és ülésmagasítókhoz is használható. A Ford vizsgálatai szerint a felfúvódó övet tesztelők több mint 90 százaléka úgy találta, hogy ugyanolyan kényelmes, mint a hagyományos biztonsági öv, sőt párnázottsága és puhasága miatt sokan még komfortosabbnak is találták.

A technológia először 2011-ben jelent meg az USA-ban a Ford Explorer modellben, és hamar népszerűvé vált: a vásárlók 40 százaléka rendelte meg autójához ezt az opciót. A légzsákokhoz hasonlóan a Ford felfúvódó biztonsági öve is akkor aktiválódik, amikor az ütközésérzékelő szenzorok balesetet észlelnek. Ilyenkor a hátsó ülések alatt elhelyezett munkahengerek megnyílnak, és az övcsatokon keresztül nagy nyomású gáz áramlik az övek belsejébe. A felfúvódás ideje kevesebb, mint 40 ezredmásodperc.


– Ez a berendezés extra védelmet nyújt a nyak, a fej és a mellkas számára, különösen a gyermekek és idősebb emberek esetében, akiket fokozottan veszélyeztetnek az ilyen jellegű sérülések.– magyarázza Doering. A légzsákokkal szemben – amelyek működésük közben hőt fejlesztenek – a Ford különleges biztonsági övét hideg, sűrített gáz fújja fel.

– Saját kategóriájában a Mondeo lesz az első modell, amelyben elérhetővé válik ez a technológia.– hívja fel a figyelmet Klaus Scherzer, a Ford Európa márkamenedzsere. “Biztosak vagyunk abban, hogy a vásárlók számára ez komoly vonzerőt jelent majd."

A Ford felfúvódó biztonsági öve a legfrissebb elem a vállalat övfejlesztéseinek sorában: a Ford 1955-ben kínált első alkalommal gyárilag beszerelt, kétpontos biztonsági öveket az első üléseken utazók számára.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a megrendelés, nyáron is készülnek a luxusautók

Nem terveznek nagy nyári leállást a német luxusautógyárak a rengeteg megrendelés miatt. Tovább olvasom