Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Alfa Romeo 4C lett a legszebb autó - és jó is

Az olaszok maguk mögé utasították a 4-es sorozatú BMW-t éppen úgy, mint a "Mi autónkat", a csak Kecskeméten készülő Mercedes-Benz CLA-t – persze, egyebek között. A szépségen túl is besöpört néhány díjat mostanában a modell.
Az Alfa Romeo 4C modellt érte a megtiszteltetés, hogy a XXIX. Nemzetközi Automobil Fesztivál alkalmából rendezett eseményen átvehette a nagy presztízsű „2013. év legszebb autója" járó díjat. A kompakt szuper sportkocsi egy internetes közvélemény-kutatás keretében győzött; a szavazást olyan, jelentős médiapartnerek együttműködésével szervezték meg, mint a Le Point, az Auto Addict, az Automobiles Classiques, az AD vagy a JC Decaux.

Az Alfa Romeo 4C fölényes lett az első: a szavazatok 40,7 százalékát szerezte meg, messze megelőzve a többi döntőst: a BMW 4-es szériát (25,6%), a Mercedes-Benz CLA-t (22,2%) és a Mazda 3-at (11,6%). A jelentős elismerésben nem először részesül az Alfa Romeo valamely modellje: 1988-ban a 164, 2005-ben a Brera, 2008-ban pedig a MiTo vihette haza a díjat. A Centro Stile Alfa Romeo által tervezett 4C formatervét jelentős részben az 1967-es, ikonikus 33 Stradale ihlette.

Ami szép, az szép: Alfa Romeo 4C
Ami szép, az szép: Alfa Romeo 4C


Az 1986-ban, Chamonix-ban alapított, Remi Depoix elnöklete alatt megrendezett Nemzetközi Automobil Fesztivál mára a világ autóipari naptárának egyik meghatározó eseményévé vált. A kreatív autóipari formatervezést ünneplő fesztivál 1988 óta ítéli oda a gyártók által is nagy becsben tartott „Év legszebb autója" díjat.

Ez a legfrissebb azon elismerések hosszú sorában, amelyben az márka emblematikus modellje, a 4C bevezetése óta részesült. Csak a közelmúltban az FHM férfimagazin brit kiadása megválasztotta a „2013. év autójának", a modell elnyerte a francia Automobile Magazine „Coup de cœur 2013" díját, valamint a német Auto Zeitung olvasói neki ítélték az „Auto Trophy 2013" elismerést.

+1
A német ‘Auto, Motor und Sport’ szakfolyóirat olvasói a 'Best Cars 2014' szavazáson az Alfa Romeo 4C modellt választották meg az év legjobb import sportautójának. A modell huszonnyolc másik szupersportkocsit előzött meg, amelyek többsége ráadásul számottevően drágább, mint a szénszálas vázra épülő, középmotoros, hátsókerék-hajtású olasz kupé.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öveket becsatolni, itt az új Audi reklámfilm!

Premier előtt megmutatjuk az Audi új reklámfilmjét. Öveket becsatolni, levegőt visszatartani, mert… Tovább olvasom