Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Kiújultak a csatározások a Volkswagen vezetői posztja körül

Kiújultak a csatározások a Volkswagen konszern vezetői posztjának betöltése körül a német dpa hírügynökség és az NDR rádió és tévécsatorna egybehangzó értesülése szerint.
Ferdinand Piech, a Volkswagen Group felügyelőbizottsága elnökének a kezdeményezésére erről tanácskoztak szerdán a Volkswagen csoport főrészvényese, a Porsche SE tulajdonosai, a Porsche és a Piech család tagjai. A tanácskozás kimeneteléről nincsenek értesülések.

A dpa és az NDR úgy tudja, hogy Ferdinand Piech a főrészvényesek támogatását kívánja megszerezni Martin Winterkorn eltávolításához a vezérigazgatói posztról még a Volkswagen Group részvényeseinek május 5-i közgyűlése előtt. Ferdinand Piech jelöltjei az értesülések szerint a Porsche AG vezérigazgatója Matthias Müller, vagy a Skoda vezérigazgatója Winfried Vahland lennének a Volkswagen csoport élére.

A Volkswagen csoport 20 tagú felügyelőbizottságának hat tagú elnöksége a múlt héten 5:1 arányban vetette el Ferdinand Piech kezdeményezését Martin Winterkorn eltávolítására a vezérigazgatói székből. Az elnökség határozatában a lehető legjobb választásnak nevezte Martin Winterkornt a posztra és közölte, hogy javaslatot terjeszt a felügyelőbizottság elé a vezérigazgató 2016 végén lejáró szerződésének a meghosszabbítására.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kevés folyadékfogyasztás ugyanolyan veszélyes, mint az ittas vezetés

A kiszáradás következtében romlik a szellemi teljesítmény, hangulatingadozás áll be, csökken az összpontosítás. Tovább olvasom