Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Békés az idősek, a nyugdíjasok és a rokkantak megyéje

A nyugdíjasok közül minden ötödik korhatár alatt rokkant.
Békés megyében a legmagasabb a nyugdíjasok, és a rokkantnyugdíjasok aránya, a Viharsarokban élők 35,8 százaléka ebbe a kategóriába tartozik - írta a Békés Megyei hírlap hétfőn.

A nyugdíjasok közül minden ötödik korhatár alatt rokkant, ilyen magas, húszszázalékos arányt csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jegyzett fel a Központi Statisztikai Hivatal.

Felmérések szerint a nyugdíjasok, járadékosok aránya általában ott a legnagyobb, ahol halmozottan jelentkezik az idős korstruktúra, a térség relatív elmaradottsága és a kedvezőtlen munkaerő-piaci helyzet. Ezért próbálnak sokan az állástalanság elől nyugdíjba vagy rokkantnyugdíjba menekülni.

Ez azonban visszaüt, hiszen az ellátás összege a keresettől és a munkával eltöltött időtől is függ, ezért csak ebben a két megyében nem érte el a hetvenezer forintot idén januárban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében 64 ezer, Békés megyében 68 ezer forint volt a nyugdíjátlag, míg például Budapesten közel százezer - olvasható a Békés Megyei Hírlap hétfői számában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gárdisták demonstráltak Mezőkovácsházán

A polgármester vejének megverésével gyanúsított férfiak lakhelyének közelében demonstráltak. Tovább olvasom