Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

27 milliárddal több költségvetési forrás az Új tudásra

2009-ben az ideinél 123 millird forinttal jut több forrás az Új tudás-műveltség mindenkinek programra. Ebből 27 milliárd forint a magyar költségvetési forrás, a fennmaradó rész pedig uniós támogatás - jelentette be az MSZP oktatási munkacsoportjának vezetője.
A 123 milliárd pluszból 27 milliárd forint a magyar költségvetési forrás, a fennmaradó rész pedig uniós támogatás - jelentette be az MSZP oktatási munkacsoportjának vezetője.

Tatai-Tóth András elmondta: az önkormányzati közoktatás költségvetési támogatása 450,6 milliárd forint, ami 39,4 milliárddal - a 13 havi bérek fedezetével - kevesebb az első költségvetési tervezetnél. A felsőoktatás költségvetése a 2008-as 226 milliárdról 220 milliárd 564 millió forintra csökken 2009-re, ami szintén a 13. havi közalkalmazotti bérek kiemelését jelenti.

A szocialista politikus szerint ezek a számok azt mutatják, hogy a 13. havi béreket leszámítva az oktatás 2009-ben is az idei szinten folytathatja munkáját.

Tatai-Tóth András úgy vélte: a legfontosabb lépés jövőre az lesz, hogy beindul az Új tudás-műveltség mindenkinek program gyakorlati végrehajtása. Így például 350 millió forint forrás jut 100 új védőnői állás létrehozására, a bölcsödei és óvodai hálózat fejlesztésére 504 millió forintot fordít az Önkormányzati Minisztérium (ÖM), a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket oktató, nevelő pedagógusok többletteljesítményére 3,7 milliárdot fordít a szaktárca, a pedagógusok teljesítményét motiváló pályázati alapja pedig 1,1 milliárd forintról 2,9 milliárd forintra emelkedik - mondta a szocialista képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilátástalan anyagi helyzete miatt késelt

Szegeden fogták el azt a 31 éves férfit, aki október 16-án Békéscsabán megkéselt egy bolti eladót. A… Tovább olvasom