Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

4 évet kapott emberrablásért egy mágocsi férfi

A per mindkét vádlottja felmentésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet tudomásul vételéhez.
Négy év fegyházbüntetésre ítélt nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden egy mágocsi férfit, akit emberrablással vádol az ügyészség - tájékoztatott a törvényszék büntető kollégiumának vezetője.

Hauszmanné Szőke Rita elmondta: a törvényszék a per elsőrendű vádlottját, B. Jánost további négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, testvére, B. István másodrendű vádlott két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A vád szerint egy szakcsi férfi, az ügy későbbi sértettje 2009. novemberben fakitermelési jogot adott el B. Istvánnak. Amikor a fakitermelést el akarták kezdeni, kiderült, hogy a szóban forgó terület nem a férfi tulajdona. B. János ezért 160 ezer forintot követelt a sértettől "kártérítésként". Miután ő nem tudott fizetni, 2009. november 11-én gépkocsijába kényszerítette a sértettet és sógornőjét, és estig a testvére szakcsi lakásán fogva tartották őket.

A sértett felesége közben 60 ezer forintot kifizetett a vádlottaknak, a férfi pedig a további követelőzést megelégelve a rendőrséghez fordult.

A büntetőeljárásban nem merült fel, hogy a sértett megtévesztette-e az emberrablást elkövető fakitermelőket.

A per mindkét vádlottja felmentésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet tudomásul vételéhez - mondta a büntető kollégium vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás Európa erdeinek védelmében

Már korábban is felmerült egy globális, a Föld minden országára kiterjedő erdőegyezmény… Tovább olvasom