Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

4 rablás 1 éjszaka alatt: hasonlóság van, tettes nincs

Négy hasonló fegyveres rablás történt péntekre virradó éjszaka Budapesten. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, este tíz óra körül két férfi egy VII. kerületi, egy órával később egy zuglói sörözőt rabolt ki.
Később újabb két rablás történt: egy II. kerületi szórakozóhelyet és egy VII. kerületi kisboltot rabolt ki két férfi. A rendőrség még keresi a rablókat és vizsgálják, hogy ugyanazok voltak-e a támadók mind a négy esetben.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, két gázpisztolyos férfi rabolt ki az éjjel egy Wesselényi utcai és egy Vezér úti sörözőt. A Wesselényi utcában lőttek is: rablás közben ugyanis egy idős férfi rendelni akart a pultnál, őt lőtték arcon gázpisztollyal. A Zuglói rablásnál a sörözőben szórakozóktól összeszedtek kilenc mobiltelefont és vélhetően egy taxival elmentek. Előtte azt mondták, hogy azért veszik el a telefonokat, mert egy barátjuk mobilját korábban ebben a sörözőben lopták el.

Kajó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy később egy II. kerületi, Csalogány utcai szórakozóhelyet és egy VII. kerületi, Klauzál téri kisboltot is megtámadott két férfi. Egyelőre vizsgálják az összefüggéseket, tart a tanúk felkutatása, de az még nem mondható ki egyértelműen, hogy ugyanaz a két ember rabolt minden helyen.

A Független Hírügynökség információi szerint minden helyen két ember rabolt és gázpisztoly volt náluk.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a rendőrség a napokban hirdetett egy intézkedési tervet a hasonló rablások megelőzésére. Több mint 3000 kisboltot kerestek fel és adtak tájékoztatást a védekezés és a megelőzés lehetőségeiről.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. március 14. 13:16
  „A cím meg hülye. Tettes van csak akkor még nem fogták meg. Azóta egyébként már elfogták. Még este.
  Csak ugye ezt sem fogják már megírni.Megvan a tettes.”
 • 4. Horton 2009. március 13. 11:36
  „Ha mind a 4 esetben ugyan azok az elkövetők, akkor ez már " többszörös visszaesés "=életfogytiglan.”
 • 3. pille 2009. március 13. 11:32
  „Ha ha! Tájékoztatást én is tudok adni.Hatalmas ész kell hozzá!Sőt! Meg kéne pályáztatni, hogy kié a legjobb ötlet.Persze csak jó pénzért.”
 • 2. Otaku 2009. március 13. 11:08
  „Szépen haladunk a szakadék felé.”
 • 1. IVY 2009. március 13. 10:45
  „Ejjj, hogy ez nem nekem jutott hamarabb eszembe!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15: eddig 572 rendezvényt jelentettek be

Ezek közül Budapesten 125 lesz. A forgalomkorlátozások már péntektől érvényesek. Tovább olvasom