Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Megkoszorúzták Széchenyi István bécsi szülőházát

A Bécs belvárosában rendezett eseményen az Országgyűlés küldöttsége mellett a nagykövetség és az ausztriai magyar szervezetek képviselői vettek részt.
Széchenyi István születésének évfordulója alkalmából megkoszorúzták a legnagyobb magyar bécsi szülőházán lévő márványtáblát kedden - tájékoztatta a bécsi magyar nagykövetség az MTI-t.

A Bécs belvárosában rendezett eseményen az Országgyűlés küldöttsége mellett a nagykövetség és az ausztriai magyar szervezetek képviselői vettek részt. A Hofburg közelében, a Herrengasse elején álló épület oldalán márványtábla emlékeztet arra, hogy a ház falai között született 1791. szeptember 21-én a legnagyobb magyar.

A már hagyománnyá vált megemlékezésen a magyar törvényhozás képviseletében Rubovszky György, az igazságügyi bizottság elnöke, Vitányi István, a bizottság alelnöke, valamint Takács Imre egykori képviselő, a nagykövetség részéről pedig Hajas Gábor ügyvivő helyezték el az emlékezés koszorúit.

A követség tájékoztatása szerint Hajas Gábor beszédében Széchenyi István (1791-1860)hazaszeretetét és a nemzetért végzett munkáját méltatta. Elmondta: Széchenyi munkássága a ma embere számára is példaértékű, hiszen napjainkban is érvényes: "Itt alkotni, teremteni kell!".

A közös megemlékezés immár két évtizedes hagyományát elindító Takács Imre az eseményen hangsúlyozta: Széchenyi István kivételes kreativitása és nyughatatlan lelke ugyan olykor a belső harmónia elérésében gátolta, de a nemzet érdekében véghez vitt legnagyobb tettekre buzdította

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1700 milliárdos megszorítást jelentett be Varga Mihály

Hasonló mértékű, vagyis a GDP 5 százalékát kitevő hiánycsökkentést utoljára a Bokros-csomag ért el. Tovább olvasom