Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Nyolc év fegyházra ítéltek egy volt rendőrt szemérem elleni erőszak miatt

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélt egy volt rendőrt felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak, illetve ennek kísérlete miatt a Zalaegerszegi Járásbíróság, az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.
A zalai vádlott 2011 novemberében ittas állapotban szexuálisan közeledett kiskorú gyermeke náluk vendégeskedő iskolatársához. A fiú ellenkezett, többször is megütötte a férfit, megpróbált elmenekülni, majd az ágy alá bújva töltötte az éjszakát.

A férfit vádolták azzal is, hogy 2012 tavaszán egy kiskorú kislányhoz közeledett hasonló módon. A sértett édesanyja és a vádlott között szerelmi viszony alakult ki, a férfi többször is vigyázott a gyermekre. Egy éjszaka zaklatta az alvó gyereket, a felébredő kislány megijedt, felkelt, átült a fotelbe, és amikor a vádlott elaludt, kimászott az ablakon.

A Zalaegerszegei Járásbíróság a nyilvánosság kizárásával tárgyalta az ügyet.

A vádlott tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését, védekezésében a gyermeki fantázia szüleményének nevezte a sértettek által elmondottakat.

A bíróság a kétséget kizáróan hitelesnek tekintett sértetti vallomások, a tanúvallomások, a szakértői vizsgálatok, a vélemények és a bizonyítékok alapján a vádirattal egyező tényállást állapított meg. Súlyosbító tényezőként értékelte, hogy a vádlott rendőrként követte el a cselekményeket, ezzel megingatta a rendőrségbe vetett közbizalmat is.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a férfit nyolc év fegyházra ítélte, valamint nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, valamint a védő kérte az előzetes letartóztatás alatt álló védence szabadlábra bocsátását. Ezt a bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a kiszabott büntetési tétel nagyságára hivatkozva elutasította. A védő és a vádlott ezt a döntést is megfellebbezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a kaposvári trafikos gyilkosság gyanúsítottját

A trafikbolti eladó kegyetlen gyilkosát kora délután a Kaposi Mór Oktató Kórház urológiai osztályáról vitték el a rendőrök. Tovább olvasom