Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A családi ünnepek a legfontosabbak a magyaroknak

A karácsony, a születés- és névnapok és a húsvét a legfontosabb az ünnepek közül a magyarok túlnyomó többségének. A Valentin naphoz, a munka ünnepéhez és a pünkösdhöz azonban csak kevesen ragaszkodnak.
A karácsony, a születés- és névnapok és a húsvét a legfontosabb az ünnepek közül a magyarok túlnyomó többségének. A Valentin naphoz, a munka ünnepéhez és a pünkösdhöz azonban csak kevesen ragaszkodnak - derül ki a Gfk Hungária friss felméréséből, amely a magyarok ünnepekhez való viszonyát vizsgálta, ezer, 15 év feletti bevonásával.

Tízből kilencen a családi ünnepeket tartják a legfontosabbnak idehaza. A karácsonyhoz, a születés- és névnapokhoz, valamint a húsvéthoz ragaszkodnak a legtöbben - derül ki a Gfk Hungária friss felméréséből. A Valentin napnak, a május 1-jének és a pünkösdnek jóval kisebb jelentőséget tulajdonítanak az emberek: mindössze tízből hárman tartják ezeket fontosnak. A nagy nemzeti ünnepeink egy képzeletbeli skála közepén állnak, tízből öten gondolják úgy, hogy ezek jelentősek. A legtöbben az augusztus 20-i rendezvényekre szoktak elmenni.

Az ezer, 15 év feletti magyar bevonásával készített felmérésből kiderül az is, hogy a családi és az egyházi ünnepek a nőknek fontosabbak, mint a férfiaknak. Az újabb ünnepek - például a Valentin nap - inkább a 15 és 19 év közötti korosztályt foglalkoztatják, míg az egyházi ünnepek jobbára a 60 év feletti vidéken élőket. A Mikulást a 30-39 év közöttiek tartják nagyon fontosnak, vélhetően azért, mert nekik vannak óvodáskorú gyermekeik.

Pünkösd 2012 hagyományok, program

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káoszra számítanak a taxisok az újabb BKV-sztrájk miatt

Káoszra számítanak a taxisok is a pénteki BKV sztrájk idején, a kocsik szinte minden társaságnál… Tovább olvasom