Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

A Dunába esett egy helikopter a Lágymányosi hídnál

A Dunába zuhant egy helikopter a fővárosban kedden délelőtt - erősítette meg a Független Hírügynökség információit Hujber Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Eljárást indított a rendőrség a kedden reggel, Csepelnél a Dunába zuhant helikopter ügyében. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Csepel-sziget budai oldalán, a Lágymányosi híd közelében zuhant le egy helikopter, egy ember meghalt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint légi közlekedés veszélyeztetése bűntett miatt indult eljárás.

A helikopterről a Dunában lévő építési területet fotózták. A fedélzeten a pilótán kívül egy fotós és a kivitelező cég egyik vezetője utazott. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a tűzoltóknak a helikopter rögzítésében és kiemelésében volt szerepük. A baleset a szennyvíztisztító építéséhez kapcsolódó egyik vízi építési területen történt.

A Dunában egy uszály és a partról a hozzá vezető pontonhíd állt. Az uszály mögött a vízben egy acélzsaluzattal körülzárt építési terület van. Az ott dolgozó munkások szerint ezt fényképezték a gépről. A munkások fél tizenegy körül azt hallották, hogy a körülbelül 20 méter magasan repülő helikopter motorja kihagy, majd a gép zuhanni kezdett. A gép farka a farok-rotorral együtt beakadt a vízben lévő acélszerkezetekbe. A farok vége, körülbelül egyméteres darab, a farok-rotorral együtt leszakadt és a vízi építési terület közepén lévő mély aknába zuhant.

A gép teste a szemtanúk szerint a vízbe esett - mondta Molnár Péter. Az uszályhoz vezető pontonhídon volt egy daru, annak a láncát motorcsónakkal a süllyedő, de még részben a felszínen lebegő géphez vitték és a tetején lévő, egyik rotor-lapátra rögzítették, a daruval pedig kissé megemelték a szerkezetet.

A fotós és a pilóta kiúszott a roncsból, a kivitelező cég egyik vezetője, aki feltehetően a hátsó ülésen ült az egyébként négyszemélyes gépben, meghalt.

Végül a tűzoltók búvárai rögzítették megfelelően a daru láncait a gép testére és azután emelték ki a vízből.

A Közlekedés Biztonsági Szervezettől a Független Hírügynökség azt tudta meg, hogy a helyszíni vizsgálatok délután még tartottak, részleteket később, a vizsgálatok után közölhetnek.

Olvasóink írták

 • 7. tahoszegedi 2009. február 11. 11:10
  „nos egy úgy működik, hogy van egy 120 oldalas szerződés amiben részletesen le van írva mik kellenek, hogy legyenek a Vállakozó dokumentumai, többek közöt a havi jelentéshez is csatolni kell fotódokumnetációt.

  Fizetni fizetnek persze, de A szerződés szerint csak 90-120 napra.

  Gondolj bele, egy több milliárdos beruházásnál meg kell finanszírozni ezt a 90-120 napot, ezt csakis nagyvállalatok tudják, a kis-és középvállakozások már nem....ha egyáltalán fizetnek....

  több az adminisztrációs kötelezettség, mint bármilyen más egyéb tevékenység esetén....ezért nem szeretem az EU-s pályázatokat...”
 • 6. toxi-2 2009. február 10. 23:40
  „de legalább fizetnek, nem úgy, mint a hazai körbetartozásos brigád.....”
 • 5. tahoszegedi 2009. február 10. 21:40
  „Lukszusz!

  Igen sajnos EU-s előírás az általuk finanszírozott beruházások dokumentálása.

  Tudnék róla mesélni, voltam, vagyok benne........

  hányingerkeltő még a szerződés is, nemhogy a fizetési feltételek.....”
 • 4. LukSzusz 2009. február 10. 20:09
  „Uniós előírás a légi fotó,csak a fizetésünkre nincs úniós előírás,.”
 • 3. Mike3 2009. február 10. 19:19
  „Szombat reggel voltam a budaörsi reptéren. A kerítés mellett függeszkedett a gép 1 m magasban, legalább negyed óráig. Gondolom volt vele valami gond, javítás utáni teszt lehetett.”
 • 2. tahoszegedi 2009. február 10. 13:40
  „Méééérrr nem Gyurcsány helikoptere, vagy Kóka Jani gépe esett bele????

  Nincs Isten !!!!”
 • 1. Mathiasking 2009. február 10. 12:50
  „Talán sétarepülésen volt valamelyik ügyeletes politikusunk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt egy felsővezeték Rákosrendezőn

Csak az esztergomi vonatok közlekednek Rákosrendezőn. Kedden reggel nyolc órakor ugyanis leszakadt… Tovább olvasom