Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

A Fidesz szerint a kormány tovább tömi a haverok zsebét

A Fidesz szerint hiába ígérgetett a miniszterelnök, a kormány továbbra is szórja a közpénzeket. Az ellenzéki párt úgy ítéli meg, a válság miatt a megszorítások egyre nagyobb áldozatokat követelnek az emberektől, miközben a hatalmon lévőkhöz közel állók zsebét tovább tömködi a kormány.
Ágh Péter (Fidesz) keddi sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a Medián és a Szonda Ipsos nyerte a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 350 millió forintos közvélemény-kutatási pályázatát.

A politikus aggályosnak tartja, hogy százmilliókat költene a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs célokra, a Zrt. ugyanis 200 millió forintos felhívást tesz közzé.

Ágh Péter hangsúlyozta: 300 millió forintos pályázatot írt ki a MeH arra, hogy a gazdasági válságról szóló műsorok jelenjenek meg a médiában. A kiírás szerint, mint elhangzott, a kancellária meg akarja szabni, hogy a támogatott műsorszámok milyen tartalommal jelenjenek meg.

A sajtótájékoztatón a fideszes politikus felhívta a figyelmet, hogy a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) tiszteletbeli elnökének, Szabó Endrének is meghosszabbította szerződését a Miniszterelnöki Hivatal. Szabó Endre tavaly 3,6 millió forintért adott tanácsokat, idén viszont már 5,1 millió forintért tartanak igényt szolgálataira.

Elhangzott, hogy Szabados Tamás, a szocialisták Fejér megyei önkormányzati képviselője határon túli, egyházügyi és oktatási kérdésekben konzultál a MeH-hel, amiért tavaly 4,8 millió forintot kapott. Új szerződése szerint tanácsait még öt hónapig kéri ki a kancellária, erre az időszakra további 1,9 millió forintot juttatnak neki.

Dóra Ottó, a salgótarjáni szocialisták frakcióvezetője tavaly januártól idén május végéig 5,9 millió forintot kap tanácsaiért.

A Fidesz azt is kritizálta, hogy legkevesebb 7,2 milliárd forintot költ bútorbeszerzésre a MeH felügyelete alatt működő Központi Szolgáltatási Főigazgatóság. Ágh Péter utalt arra, hogy a kormányfő tavaly október végén közölte, leállítják a központi autó, telefon, és bútorbeszerzéseket. Ehhez képest a szóban forgó milliárdos bútorbeszerzés eredményhirdetése tavaly november 17-én volt.

A bútorbeszerzésről a keddi Magyar Nemzet írt. A cikkben szereplő állításokat közleményében csúsztatásnak nevezte a Kormányszóvivői Iroda.

Olvasóink írták

 • 10. KolompárRómeó 2009. február 03. 18:42
  „2. hozzászólás madártej 2009.02.03. 14:29:

  Egyértelműen akkor volt jobb, ez nem is vitás, még egy kicsit sem. Hirtelen felindulásomban nem folytattam a gondolatmenetet, miszerint többől ugyanannyit lopva több marad. Ettől függetlenül egyikre sem mondanám, hogy az "kevésbé" bűn.

  A jelenlegi helyzetért meg a jelenlegi kúrmány a felelős, erről szól az utolsó mondatom, miszerint a vezetőink megdögölhetnek.”
 • 9. ojack 2009. február 03. 17:57
  „A FÜGGÖNY MÖGÖTT MIND MUTYIZNAK!!!!”
 • 8. smpeti 2009. február 03. 16:31
  „Megszorító intézkedéseket hoznak, takarékosságra kérnek! Ők viszonzásul két marékkal szórják az ország adófizető állampolgárainak nem létező pénzét!

  Meddig tűrjük még ezt a gyomorfordító burzsuá, kizsákmányoló, csalárd politikai kompániát?

  HAHÓ MAGYARORSZÁG! ÉBRESZTŐ MAGYARSÁG!
  TAKARÍTSUK MÁR KI AZ ORSZÁGUNK HÁZÁBÓL A SZEMETET!!!”
 • 7. deakicska 2009. február 03. 16:00
  „Nyilván azért nem "óhajtanak" még menni a büdös francba, mert minden egyes fillér, ami hitelt még felvesznek (és fel fognak venni még jó sok milliárdot, ebben mindenki biztos lehet!), a saját bankszámláikat gyarapítja majd! Ők is számítanak arra, hogy egy esetleges 2/3-os Fidesz-győzelem 2010-ben hozhat olyan törvényt, hogy jó pár évig (vagy soha) a hatalom közelébe se kerüljenek ezek a gazemberek.
  Már Budai Bernadett idegrendszere se bírta a sok megpróbáltatást, ugyebár, a nyílt színen ájult el ettől a sok sz-rtól, ami van...”
 • 6. LukSzusz 2009. február 03. 15:06
  „Ezen mit csodálkoztok?A visszavonuló,"felszabadító"Vörös Hadsereg is mindent elvitt magával,búcsúzóul.”
 • 5. Mathiasking 2009. február 03. 14:57
  „Az úttörő 12 pontja:

  1. Az úttörő hű gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, felelőséggel dolgozik érte.
  2. Az úttörő erősíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendő becsületét.
  3. Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
  4. Az úttörő gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit.
  5. Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
  6. Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik.
  7. Az úttörő szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
  8. Az úttörő igaz, hú barát.
  9. Az úttörő bátor és fegyelmezett.
  10. Az úttörő szereti és védi és a természetet.
  11. Az úttörő edzi testét és óvja egészségét.
  12. Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.

  Van akit még köt az esküje! Úttörő becsület szavát adta a kis gonosz!”
 • 4. Mathiasking 2009. február 03. 14:52
  „Tudjuk! Nem teszünk ellene semmit! Tovább hazudunk és lopunk, ameddig csak lehet! Az úttörők 12 pontja közül a 6.) Az úttörő igazat mond és igazságosan cselexik!
  Gyurcsány Fercsi is ez szerint tesz, mert még anno erre esküdött!”
 • 3. comet 2009. február 03. 14:50
  „és ezt csak úgy lehet megállítani, ha egy jól szervezett demonstrációban megmutatják a parlamenti többségnek azt a választópolgári elsöprő többséget aki a kormány azonnali leváltását követeli. Utána lehet egyezkedni a köztársasági elnökkel az előrehozott szavazásról, meg országgyűlés feloszlatásáról. Az indok meg köztudott.”
 • 2. madártej 2009. február 03. 14:29
  „Rómeó koma, szerinted akkor volt jobb a gazd. helyzete vagy ma? na, ha akkor sokkal jobb volt, azért nyugodtan lehetett volna némi jájemot adni. Míg a mai elkúrásokért max. a börtön jár, nem más!”
 • 1. KolompárRómeó 2009. február 03. 13:09
  „100%-ban igazuk van! Pontosan annyira tomi a haveri zsebeket ez a maszop-kormany, mint ahogy annak idejen a fidesz-kormany tomte az o haverjainak a zsebet.

  Ettol fuggetlenul rohadjanak meg a jelenlegi "vezetoink".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselői vagyonnyilatkozatok: pártelnökök

Az előző évihez képest nincs lényeges változás Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában, a… Tovább olvasom