Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

A Fidesz szerint nem sokat ér a Btk. változtatása

A Fidesz szerint nem jelentenek valódi megoldást a jelenlegi közbiztonsági helyzet kezelésére azok a javaslatok, amelyeket az igazságügyi tárcavezető fogalmazott meg hétfőn a kormányszóvivői tájékoztatón.
A büntető törvénykönyv (Btk.) tervezett változtatása között szerepel, a visszaeső erőszakos bűnözőket és a fegyveres támadókat fenyegető szigorúbb büntetés, a nagyobb pénzbírságok. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter elmondta, a Btk. módosításával bevezetnék például az erőszakos többszörös visszaeső fogalmát, ez azokra vonatkozik, akik legalább háromszor erőszakos bűncselekményt követnek el. Őket az ítéletnél kizárnák mindenféle kedvezményből, például a büntetésüket nem lehetne felfüggeszteni. Draskovics Tibor szerint van közös eleme a tervezetnek a Fidesz "három csapás" elnevezésű kezdeményezésével, de ez meghagyja a bíráknak a mérlegelés lehetőségét.

Lázár János (Fidesz) reagálásban azt mondta, hogy ezek a Btk. módosítások csak maszatolásnak minősíthetők, a helyzet nem fog változni. A Fidesz továbbra is ragaszkodik az úgynevezett három csapás törvénymódosításhoz, amelynek érdekében aláírásokat is gyűjtenek. Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a helyzet megoldásához a kulcs a kormány kezében van, mégsem tesz semmit.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2009. május 05. 19:48
  „1. megvédheted a saját tulajdonod ahogyan másét is Az arányosság elve szerint.”
 • 5. igazságkereső 2009. május 05. 12:59
  „Én csak annyit kérdezek: mit várunk Draskovics Tibortól?”
 • 4. samsung02 2009. május 05. 07:12
  „A harmadik eröszakos tet után miféle kedvezménytöl esik el.,? Nem is akarnak tenni semmit.”
 • 3. Logaritmus 2009. május 05. 06:46
  „Az a piszkos nagy helyzet, hogy a buntetesek szigoritasa max az atlagembert nyugratja meg, de a devians bunozot nem rettenti el az elkovetestol! Az csak aktivabb es kozvetlen rendori jelenlettel lehetseges, es gyors felderitessel.”
 • 2. Humgor 2009. május 04. 22:48
  „Egy kis kötelező olvasmány

  http://reakcio.blog.hu/2009/05/04/sotetseg_delben”
 • 1. hazaipalya 2009. május 04. 20:45
  „nekem is elegem van a fideszbol. 7 éve nem csinalltak semmit! ugy mint a kormany. ezért nem akarnak elörehozott választásokat se.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz most a magyar torrentezőkkel?

A világ leghíresebb internetes kalózait elítélte a bíróság, Skandináviában sorra zárnak be a… Tovább olvasom