Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

A Fideszben nincs pánik

Nincs pánikhangulat és nincs drámai helyzet a Fideszben és a KDNP-ben amiatt, mert a közvélemény-kutatások szerint az elmúlt egy évben csaknem 600 ezer szimpatizáns pártolt el tőlük, és a megkérdezettek kormánypárti politikusok szerint a gazdasági növekedés beindulásával a folyamat megfordulhat - írja a Népszabadság.
A pénteki lapszámban megjelent cikk szerint Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta: a kormánypártok támogatottsága még "mindig a várakozások fölött van", különösen azok után, hogy a választások óta eltelt egy év alatt "nagy rendszereket mozgattak meg". Vannak, akik egyfajta csodára számítottak, de az egyéni élethelyzetek másképp alakultak - mondta a politikus. Elismerte: lehetnek olyanok, akik azért távolodhattak el a kormánypártoktól, mert az egykulcsos, 16 százalékos szja miatt rosszul jártak.

A megkérdezett fideszes politikusok szerint a népszerűségvesztésben szerepet játszhat a Nemzeti Eszközkezelő Alap késlekedő felállítása, valamint a médiatörvény és az új alaptörvény körüli kritikák. Ugyanakkor úgy vélték: ha a költségvetés helyzete stabilizálódik, elindul a gazdasági növekedés, akkor a kormánypártok népszerűsége ismét felívelhet. Megjegyezték azt is: a Fidesz-KDNP kormányzásnak nincs alternatívája, hiszen az ellenzéki pártok népszerűsége egy év alatt nem változott. Általános vélemény volt azonban, hogy a "mindenható pökhendi stílust" el kell felejteni - írja a lap.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Egyolvasó 2011. április 23. 06:04
  „Miért lenne pánik, hisz 2/3 többségben vannak, ha valami nem úgy alakulna ahogy ők akarnák törvényt hoznak róla és kész.
  Az országot is rendbe szedték két hét alatt.”
 • 51. gereben 2011. április 23. 02:27
  „jozkó, ha nem vagy vak, és olyan bökezüen osztod az észt, hát nézz körül Szegeden és láthatod a fideszes pénz és hatalommánia tombolását...”
 • 50. jozko 2011. április 23. 00:59
  „49- titánia:

  Eltaláltad-szarva közt a tőgyit!
  Re aztán tudod, hogy mi a helyzet! Vázoltad is!
  Ha nem lennék búskomor -éppen a helyzet miatt - most jót röhögnék!

  A pontos helyzetet természetesen én sem ismerem-nagyon sok kulcsfontosságú adat titkosítva van!
  Ami viszont nyilvánvaló:

  Az országot -gyakorlatilag a teljes népességet- át meg átszeli a korrupció, a sumákolás, a nyerészkedés!
  Sanos, nem csak a milliárdosokat-milliomosokat: ők nagyban csinálják!

  A "kis emberek" , a mindennapok hősei sem kivételek /többnyire/ !
  A feketemunka, a számla nélkül lehet-e olcsóbban? , csináljuk meg okosban - mindennapi gyakorlat!
  Az emberek zöme észreveszi a szálkát a másik szemében: de a magáéban a gerendát sem!
  Tisztelet a kivételnek-de ők vannak kevesebben!

  Ebben a katyvaszban kellene rendet csinálni!
  Csakhogy tökéletesen "tisztakezű", önzetlen , elvhű, a közösség érdekeit szem előtt tartó káderekből keveset nevelt ki az elmúlt 20-40-60 év!
  Azzal kell főzni, ami van!

  Olyan nagyon áldozati báránynak azért nem mindenki érezheti magát!
  Az elmúlt ugyancsak 20-4060 év kissé el kis kényeztette az "uralkodó" munkásosztályt:
  Az ingyenes oktatási lehetőségek közepette nemigen fejlődött ki nemzetközi mércével is piacképesnek
  nevezhető nyelvtudás, sokoldalú képzettség, munkerkölcs és munkafegyelem,mobilitás,
  paci alkalmazkodó képesség!

  Szóval a másokra mutogatás helyén mindenki körülnézhet kissé a maga háza táján is!
  Akik becsapva érzik magukat, mert választott pártjuk nem az ő elvárásuk szerint teljesít-
  tisztában vannak egyáltalán azzal, mit remélhettek reálisan?
  Vagy csak az álmaikat kérik számon?

  A sorsával a legtöbb ember elégedetlen!
  A saját képességeivel, a tudásával már nem annyira....
  Talán nem ártana a "helyzet" felmérésekor ezzel is számolni!”
 • 49. titánia 2011. április 22. 22:58
  „41. frakk
  Te normális vagy, hogy ilyet le mersz írni a közszféráról,hogy minden baj (80%)miattuk van és fogják be a szájukat? Ha tényleg úgy gondolod,hogy a Fidesz fényévekkel jobb az MSZP-nél, akkor Te nem ebben az országban élsz, nem beszélgetsz emberekkel minden nap a piacon vagy a munkahelyen!
  A Fidesz fényévekkel többet lop máris, erőszakos egypártrendszer felé taszítják ezt a szegény országot, nagy ívben tojnak a demokráciára! Ha csak nem vagy látássérült, akkor ezt naponta látnod, vagy ha nem vagy hallássérült, ezt naponta hallanod kell a többi polgártól.
  A Fidesz egy év alatt tönkrevágta a becsületét és gátlástalanul becsapta a szavazóikat, sok milliárd Ft-nyi megtakarításukat konfiskálta el (és a hírek szerint máris elköltötte, a jövőre való félretétel helyett.
  Nos, ez a helyzet, Frakk.”
 • 48. deszkás 2011. április 22. 22:23
  „Akkor amikor a Magyar Köztársaság miniszterelnöke már(?) Magyarország Miniszterelnöke-ként (amire ugye az új alkotmány életbelépése után 2012-ben lenne joga) aposztrafálja már magát semmin sem csodálkozom.”
 • 47. ferdzso 2011. április 22. 21:38
  „Úgy érzem,"cyt", aki "dalolni fog hétfőn a fanfárok hangjára"... Jut eszembe erről az "átkos-béli, szakállas" vicc: Kérdik a rendőrt, hogy - "Na ilyen volt a szomszéd temetése?" ...-"Hát, szép volt, jó volt, de olyan vacak zenészek játszottak, hogy csak én táncoltam, mg a feleségem".”
 • 46. gereben 2011. április 22. 19:51
  „cyt, utaztál már autópályákon, netalán Mercedes buszokon? Persze majd egyszer felébredsz narancsos depressziódból, s szomoruan látod a bilibe lógó kezed. Persze akkor már nem ordibálhatsz kedvedre csalódottan a hatalom ellen, mert kuss lesz orbániádában, sajnos nem csak neked.”
 • 45. queenmargareth 2011. április 22. 18:37
  „44. hmmmmmmmmm mit is mondana erre a fidesz??????hogy a bajok oka az előző kormány”
 • 44. strangerrr 2011. április 22. 18:17
  „333.
  "Olyan még a világon nem volt, hogy bármilyen kormány párt ne vesztett volna a népszerűségéből a választások után,"
  De igen. 2002-ben Medgyessyék. Az őszi önkormányzati választásokon tönkre nyerték magukat a 100 napos program után.
  A mai magyar gazdaság bajainak 90 %-a onnan eredeztethető.”
 • 43. ferdzso 2011. április 22. 17:40
  „T. "frakk"! Köszönjük a "delfin-halak" nevében is az "emberiség jövője" számára nélkülözhetetlenül fontos elemzést! (Bár ezzel tisztában volt eddig is , "mindenki".) Azzal is, hogy 2014.-ig, még van három év, és az elmúlt választások előtt egy-két évvel, még nem is nagyon hallottunk a Jobbikról, és az LMP nem is létezett, most mégis a parlamenti pártok között vannak. Ugye, akkor nem lesz nagy csoda, ha ezalatt az időszak alatt is "összeállhat" egy olyan komoly gondolkodású tagokból kovácsolódó párt, aki "ellensúlya" lehet a jelenlegi kormánynak. (Gondolom, azért a jövőt nem látod Te sem, de ez elképzelhető.)”
 • 42. queenmargareth 2011. április 22. 17:37
  „Akkor is az a legszebb, mikor Ov elveszti fejét és visít az EP-ben......így ítélnek meg minket....”
 • 41. frakk 2011. április 22. 17:14
  „Természetes, hogy minden párt a választások után kicsit veszít a népszerűségéből. Aki tudatosan szavazott a Fideszre (nem a bizonytalan véletlen szavazók) azok továbbra is kitartanak a párt mellett. Egyszerűen nem is lenne más alternatíva, mert túl kicsi az egész ország , a keretek le vannak szabályozva. Mint mondtam anno , minden pártot egy bizonyos "szervezet" alakított ilyenre amilyen. Tudatosan. Kell lenni két közép pártnak és szélsőknek is. A két középpárt eddig a balról az Mszp volt, jobbról a Fidesz. A szélsők a Jobbik (jobbról) , és Thürmerék a balról.
  Mára kicsit összekuszálták , hogy ne legyen világos a kép, de tisztán látszik továbbra is minden. Fidesz marad jobb közép párt és Jobbik jobbszélső párt. A bal oldalon kis változás fog bekövetkezni, mert Lmp-t fogják valszeg előretolni Mszp helyére (mert ezek a szocik 3 év múlva sem tudnak ujjá éledni, olyan anarchiába süllyedtek.
  Tehát Fidesz változatlanul nyeregben van, mert az Mszp -hez nagyon kevesen mentek szimpátia vesztésból, aki meg ennyire bizonytalan, meg is érdemli. Természetesen a Fidesz is követ el hibákat, (tudatos "hibák") de fényévekkel jobbak a semmit sem tevő Mszp-nél. No az meg senkit ne tévesszen meg , hogy éppen azok az Mszp-sek szidják a Fideszt a legjobban akik kiestek a pixisből. Savanyú nekik most minden ami Fidesz-el kezdődik.
  A közszféra meg maradjon csak nyugton és fogják be a szájukat, mert miattuk van a bajok 80%-a”
 • 40. queenmargareth 2011. április 22. 16:26
  „per pillanat radikálisnak a Fidesz mondható. Nem minden cigánykérdésről szól.”
 • 39. Lajos 2011. április 22. 16:23
  „jü lenne ha elgondolkodna a Fityesz hogy mára a társadalom minden rétegét megsértette és a folytatás sem ígér semmi jót. Országos sztrájokra lehet felkészülni ha bevezetik a tervezett munkatörvénykönyve válttozásokat. Sajnos nincs ellensúlya a mai politikai palettán. Mszp eljátszotta a becsületét a Jobbik radikális LMP semmi.”
 • 38. queenmargareth 2011. április 22. 16:15
  „szerintem nem is az MSZP-hez mentek. Már sokkal idegesebb és reálisabb, én azt gondoltam soha nem mondom ki, de ma a Jobbikra szavaznék.”
 • 37. ferdzso 2011. április 22. 16:13
  „Elég szomorú, hogy olyan "szinten" gondolkoznak, hogy fel sem tudják mérni a kialakult helyzetet. Valóban nem kell "pánikolni", csak nem kéne "rágyújtani" az egyre nagyobb tornyokba rakott puskaporos hordókon, amiről azt gondolják, hogy arra állva nagyobbnak látszanak!”
 • 36. TrombiFrédi 2011. április 22. 15:52
  „Miért lenne pánik, az a 600.000 ember nem az MSZP-hez ment át!!!Másrészt még mindig a 2/3-os álomvilágukban élnek...”
 • 35. deszkás 2011. április 22. 14:28
  „CYT! És kezd egyre irreálisabb lenni a kormányzópárt. És ők tanultak? Nem úgy néz ki.”
 • 34. cyt 2011. április 22. 13:46
  „... kezd egyre irreálisabb lenni a politikai ellenzék ... ők tényleg soha nem tanulnak semmiből sem ....”
 • 33. pocokkaa 2011. április 22. 13:19
  „Olyan még a világon nem volt, hogy bármilyen kormány párt ne vesztett volna a népszerűségéből a választások után, mert minden párt megígér mindent, és amikor nem az van, akkor mennek el az emberek.

  Azt sem szabad elfelejteni, hogy a mostani kormánypártot támogató emberek nagy része nem őket támogatta, hanem az MSZP ellen szavazott...

  Ami pedig a 600ezret illeti.. Mennyi lehet valójában, ha ennyit vallottak be... Kicsit olyan ez nekem, mint a japán atomsugárzás - senki nem tudja az igazat, aki pedig tudja, nem mondja el :))”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset a 4-es főúton

Négy sérültje van annak a balesetnek, mely pénteken hajnalban történt a 4-es számú főút 93-as… Tovább olvasom