Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A Jobbik egyetért a válságadóval, de aggódik is miatta

A Jobbik egyetért azzal, hogy a kormány válságadót vessen ki a távközlési és telekommunikációs cégek mellett az energetikai szektor nagyvállalataira és a nagy kereskedelmi láncokra is, de a párt nem tudja, megakadályozza-e a kormány, hogy a cégek a terheiket áthárítsák a fogyasztókra.
"Erős aggodalommal várjuk a válságadók részletes törvényi szabályozását, ugyanis a múltban a nagy multinacionális vállalatok sikeresen érvényesítették érdekeiket a magyar országgyűlésben" - reagált a Jobbik szerda este közleményben a miniszterelnök aznap vázolt akciótervére.

A párt szerint a multinacionális vállalatok éves szinten mintegy 2 ezer milliárd forint profitot vonnak ki a magyar gazdaságból, így kérdéses, hogy "ezt ellensúlyozza-e az a 161 milliárd forint, ami a bejelentett válságadók nyomán folyna be az államkasszába".

A Jobbik szerint még nem teljesen világos, hogy a magánnyugdíj-pénztárakat érintő bejelentés pontosan milyen kormányzati intézkedéseket jelent, de "pozitív várakozásokkal néznek a hétfői részletes miniszterelnöki tájékoztatás elé". Emlékeztettek viszont arra, miszerint a Jobbik már régóta hangsúlyozta a magánnyugdíj-pénztári tagdíjbefizetések állami kezelésbe vételének szükségességét az egyéni számlavezetés megtartása mellett.

Felhívták a figyelmet Orbán Viktor azon szavaira, miszerint olyan kormánya van Magyarországnak, amelynek hónapokkal a megalakulása után is azt az izgalmas kérdést lehet feltenni, hogy mi várható a jövőben. "A Jobbik ezzel szemben úgy látja, hogy egyes káros politikai nyilatkozatok és az adórendszer lényeges elemeit - így például az egykulcsos adó megítélését - érintő gazdaságpolitikai elképzelések ellentmondásossága okozott bizonytalanságot a pénzpiacokon és a magyar emberekben egyaránt" - írták.

Olvasóink írták

 • 5. DMagóg 2010. október 14. 17:35
  „4. kiokushyn!

  Jól látod! Az állam nevében beszedik az adót, azt a látszatot keltve, mintha Ők fizetnék, pedig dehogy!

  Az érintett cégek két forrásból, na jó, háromból tudják megfizetni a válságadót. Vegyük a legelképzelhetetlenebbet előre, az erkölcstelen (tisztességtelen) mértékű nyereségüket. Nos, erről azért nem mondanak le.

  Marad a bevételük növelése és a költségeik csökkentése. A költségeiket, önös érdekből már eddig is maximálisan minimalizálták. Így már csak a bevétel növelése marad, ami a fizetendő ár függvénye, amit a fogyasztó, az állampolgár fizet! No, ki fizeti a révészt?

  Hogyan lesz így olcsóbb a magyar tej az üzletlánc számára a szlováknál? Sehogy! Legfeljebb még jobban megsanyargatják a magyar termelőt, aki ugye, ebbe végképp beledöglik. Parasztvakítás ez, a javából!”
 • 4. kiokushyn 2010. október 14. 11:26
  „A válságadó csak arra jó, hogy a nagyvállalatok emeljék az áraikat! -így hárítva át a kiadást a fogyasztókra.Nesze neked!”
 • 3. jozko 2010. október 14. 10:36
  „Radikális változásokat!
  A Jobbik "erősen aggódik"...

  Ez tényleg radikális változás!”
 • 2. deszkás 2010. október 14. 07:26
  „Kedves JOBBik! Át fogja háritani.És miért is értenek egyet? Egyébként a Jobbikos is fizetni fog.”
 • 1. papsajt 2010. október 14. 07:03
  „az energetikai szektor nagyvállalataira és a nagy kereskedelmi láncokra megértem, de hogy a távközlési piac ezt elbírná, azt megkérdőjelezem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat gázolt el egy nőt Budapesten

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy nőt, akit vonat gázolt el szerda este a főváros XV.… Tovább olvasom