Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

A kamerák felvételeit ellenőrzik a rendőrök

Tiszabő - A környék benzinkútjainak kamera-felvételeit, illetve egy csecsemő ellátásában szóba jöhető intézményeket ellenőrzik most a rendőrök, ezzel folytatják a keresést a péntek délben eltűnt tiszabői öthetes csecsemő után - mondta Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A ház környékét, a falu elhagyott részeit, a Tisza-árterét és a folyót hatvan rendőr, speciális kutyás és vízi mentő valamint civilek kutatták át szombaton. A kisbabát nem találták meg. A kutatás szombaton kora este befejeződött a faluban, a nyomozás a továbbiakban tanú meghallgatásokkal és információ gyűjtéssel folytatódik.

Az öt hetes kislányra országos körözést is kiadtak. Az eltűnt csecsemő családja nem akart nyilatkozni. Az utcában több ember gyűlt össze, rokonok, ismerősök és annyit mondtak, hogy félnek hogy nem látják viszont a gyermeket, ha nagy nyilvánosságot kap az ügy. A rendőrök egyelőre szintén nem nyilatkoztak, de későbbre ígértek bővebb felvilágosítást.

Az eltűnt M. Kiara Dzsenifer 49 centiméter és 3 kilogramm 20 dekagramm súlyú csecsemő. Arcán egy piros folt van. Eltűnésekor rózsaszín alsóruhát és bézs színű tipegőt viselt. A rendőrség pénteken még annyit közölt, hogy a kislány eltűnése kapcsán "egyelőre nem merültek fel életellenes bűncselekményre utaló körülmények."

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. csutka 2009. március 08. 17:02
  „Szülőket hazugságvizsgálatra küldeni.Nem holnap hanem még ma.”
 • 36. vonLichthofen 2009. március 08. 16:15
  „Valószínű, hogy a szerető édesanya éppen valamilyen idióta amerikai Tv műsort nézett /magyar hangja Láng József/ amikor a kislány kisompolygott a sátorból.
  Honnan vették volna egyébként ezt a nem kifelyezetten Beludzsisztani eredetű nevet, M. Kiara Dzsenifer?
  Ha egy amerikai /brasil?/ Tv mősor valamelyik szereplőjét Pigface Shiteater-nek hívnák, sok ujszülöttet így neveznének bizonyos berkekben.

  Tudom, nem szabadna viccelni mert egy emberéletről van szó, de mi magyarok vagyunk azok akik egyre röhejesebbek leszünk.”
 • 35. Balthaz?r 2009. március 08. 14:50
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 34. SPQR 2009. március 08. 13:37
  „No, akkor elmondom a frankót! (szerintem)

  1. 99%, hogy a szülőnek, illetve valamelyik háziállatuknak köze van a gyerek halálához.
  2. 1%, hogy a gyereket valaki elvitte, de akkor sem akárki, hanem a család egy ismerőse, hitelezője, vagy zsarolója (pl uzsorás). A szülők ebben az esetben is tudják, hogy kiről van szó.
  3. 0 % esély van rá, hogy a gyerek "elmászott". Ezért a rendőrök helyében én nem is kerestem volna egyáltalán.
  Inkább a kedves édesanyát interjuvoltam volna meg arról, hogy most mi is az igazság. Ez is olyan eset lesz mint a morierdei.”
 • 33. spann 2009. március 08. 12:54
  „31. hozzászólás tahoszegedi 2009.03.07. 22:39
  Az.
  Ha a névből nem jött volna le, mindenkinek, akkor megemlítem, hogy Tiszabő 95%-os cigánytöbbséggel rendelkező település.”
 • 32. comet 2009. március 07. 22:59
  „30.-A fiam évek óta játszik ilyen játékokkal szereti a háborús filmeket is, de a valódi erőszak teljesen idegen tőle. Én is szerettem annak idején a katonás játékokat mégsem bántanák senkit.
  Szerintem sokat jelenthet az alkat, vagy éppen a frusztráltság az elnyomott indulatok, de ezt a pszichológusok biztos jobban tudják. Amúgy akiket ismerek és nagy háborús játékosok, egyik sem agresszív.
  Az agresszió gyökere máshol lehet. A játékok esetleg csak rájátszhatnak az elnyomott meglevő indulatokra, vagy ötletet adhatnak.”
 • 31. tahoszegedi 2009. március 07. 22:39
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 30. xene@freemail.hu 2009. március 07. 22:25
  „Csak annyit ezekhez a játékokhoz, amik ugye amcsik, s csak az erőszakot táplálják, hogy nem kell meglepődni majd azon, ha nemsokára itthon is iskolai lövöldözések lesznek. Erre tanít a TV, s a számítógép is. Könnyebb úgy megoldani a problémát, ha először lövünk, s csak utána kérdezünk. Édesanyám tanár, s megdöbbenve tapasztalta, hogy egyik diákja (aki ilyen játékokon lóg) azt mondta, hogy milyen jó is lenne, ha háború volna. Elbújna a háza mögött,s onnan lövöldözne az "ellenséges" katonákra...csak az a baj, hogy azt nem fogja fel, hogy őt is lelőhetik...s akkor nincs olyan gomb, hogy újraindul a játék vagy újrakezdődik az egész. Tegyük hozzá, ehhez az oktatási-rendszer lebutítása is hozzájátszott, meg az is, hogy a szülök inkább leteszik a TV vagy a számítógép elé a gyereket, csak ne kelljen azzal törődni, ne kellejen azt nevelni...hisz az ugye a pedagógus feladata....”
 • 29. comet 2009. március 07. 22:14
  „28 BSC köszi a tippet de fogalmam sincs hol tart a gyerek a játékoknál, ami biztos hogy a fegyvereket jobban ismeri nálam és ami furcsa, hogy jobban lő mint én. Ez azt jelenti hogy a céllövöldésnél kb 50%-ban lövi el a pálcikákat. Hülyén hangzik mert más az "egér" meg a puska és én katona is voltam, de pl. élete első lövésével 2 évvel ezelőtt egy dobozos sörrel lepett meg engem is meg a céllövöldést is. Ezt csak azért írom mert ki tudja milyen képességet fejesztenek ki ezek a játékok.
  Abban egyet értünk hogy a játékok alapját sok esetben az élet produkálja, pont ezért lehet a sorrand mondjuk amcsi valóság - PC játék - Tatárszentgörgy. Az hogy a játék már 2-3 éves az még belefér, sőt erősítheti a gyanút.”
 • 28. BSC 2009. március 07. 21:50
  „comet - a GTA San Andreas legalább 2 éves, de lehet, hogy 3 éves játék. Már rég polcokon porosodnak a lemezek. Vedd meg a fiadnak a 4. részt. Az igazán kemény lett. Már egy éve kijött le is ment az ára rendesen. Szerintem egyébként a játék is az életből importálta a módszert. Nyilván nem Tatárszentgyörgyről.”
 • 27. comet 2009. március 07. 21:40
  „- fiamnak(11) említettem a tegnapi KKK történetet. Felvilágolt, hogy a GTA Sanandreas nevü PC játékban
  molotov koktélt dobnak a házra és a kiszaladókat kell lelövöldözni, mégpedig sörétes puskával.
  A rendőrség helyében elindulnák ezen a szálon is mert ezt a játékot neten is játszák regisztrálva.
  Mondjuk így sem kis feladat mert a játék népszerű, de nekem hihetőnek tűnik a fiam verziója miszerint az ötlet a játékból van.”
 • 26. xene@freemail.hu 2009. március 07. 21:37
  „Hát igen, 5 hetes gyerek nagyon nem mászik el sehova...vagy elvitték a gyereket vagy történt vele valami....és a végén kiderül, hogy rasszizmus van a háttérben...”
 • 25. sujokbálint 2009. március 07. 20:27
  „Lehet, hogy most is egy rasszista, kirekesztő kutya van a háttérben.”
 • 24. dodó 2009. március 07. 20:23
  „Mintha lett volna már nemrég egy hasonlóan és rejtélyesen eltűnt szintén ilyen különlegesen szép latinos kettős névvel keresztelt kis fiúcska? A Margit-szigeten tűnt el, napokig keresték adófizetői pénzen a bűnözők üldözése helyett. Aztán - különös véletlen - a falu szélén álló szerény házacskától pár száz méterre előkerült (majdnem teljesen) a földből! Kissé sérült volt, ugyanis apuci pitbulljával meccselt és vesztett. A derék szülők meg csak csodálkoztak!

  És a legkülönösebb: Szóba sem került a hatóság félrevezetése, a bűnügyi költség megfizettetése! Szerencsénk, hogy drazsé et nem ért rá, különben állami temetést és gyorssegílykét is kiutalt volna!”
 • 23. iri 2009. március 07. 19:45
  „De nagy valószínűséggel már útban van az utánpótlás...”
 • 22. sujokbálint 2009. március 07. 19:25
  „Borzasztó lehet a szülőknek. Az egyik bevételi forrásuk tűnt el.”
 • 21. antikos 2009. március 07. 19:23
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 20. trixi11 2009. március 07. 18:43
  „bespin
  Inkább egy púp a hátamra!
  Sajnos minimális az esély, hogy életben van..:(((((”
 • 19. bespin 2009. március 07. 17:06
  „Rasszista bűntény.
  Kérdés: Ti lopnátok otthonra cigánygyereket?

  Remélem meglesz élve!”
 • 18. Starbuck 2009. március 07. 16:53
  „Remélem erre is ráhúzzák majd hogy rasszista bűntény történt, mint manapság kb mindenre... Amúgy igen, Tiszabőn a polgármestert és néhány tanárt leszámítva kb mindenki cigány (amit nem pejoratív értelemben használok) úgyhogy nehéz lesz belemagyarázni, de én bízom a médiában...”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra indulhat a Katapult Mentorprogram

Manherz Károly, az oktatási tárca felsőoktatási szakállamtitkára a napokban szándéknyilatkozatot írt… Tovább olvasom