Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

A KDNP delegáltja a koncessziós díjak emelését javasolja

Az RTL és a TV2 koncessziós díjának 10 százalékos emelését javasolta csütörtökön Tirts Tamás, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) KDNP által delegált tagja - erősítette meg Tirts.
A módosító indítványt ahhoz az előterjesztéshez nyújtotta be, amely egyébként körülbelül 50 százalékkal csökkentené a két országos kereskedelmi tévé koncessziós díját.

Tirts Tamás csütörtökön módosító indítványt nyújtott be a műsorszolgáltatási díjának csökkentéséről szóló előterjesztéshez az ORTT-nek. Az indítványban a kereskedelmi televíziók jelentős árbevételére hivatkozva 10 százalékos díjemelést javasol.

Az eredeti előterjesztés csökkentené a koncessziós díjat. Az ORTT előtt két indítvány is van: az egyik az RTL Klub és a TV2 díjcsökkentési kérelme, a másik pedig a számítási rendszer átalakítása, ami valamennyi kereskedelmi médiumot érintene.

Az ORTT 12-én, kedden tárgyalta volna az előterjesztést, de Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagja hivatalos teendői miatt távol maradt az üléstől, és kérte, hogy távollétében ne tárgyalják ezt a napirendi pontot. Így leghamarabb jövő szerdán dönthet az ORTT a kereskedelmi televíziók koncessziós díjának esetleges csökkentéséről.

Ha valaki hivatalos elfoglaltságára tekintettel távol marad az ORTT ülésétől, akkor, ha van módosító indítványa egy javaslathoz, kérheti, hogy azt távollétében ne tárgyalják. Tirts Tamás a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta: "úgy gondolja, hogy részt fog venni a testület következő ülésén".

A jövő hetin kívül még egy ülése lesz a testületnek a hónap végéig, május 28-án, aminek azért van jelentősége, mert ha addig nem születik döntés a díjcsökkentésről, a kereskedelmi televízióknak be kell fizetniük az eredetileg megállapított összeget.

A Magyar Televízió és a Duna Televízió vezetői egyébként perrel fenyegetnek, ha csökken az országos magántelevíziók koncessziós díja.

Az RTL Klub viszont azt hangsúlyozta, hogy a jelenlegi rendszer fenntartása verseny és piacellenes, a közszolgálati csatornák működetése állami feladat, az Európában példátlanul és egyedülállóan magas műsorszolgáltatási díjak pedig irreálisak és bármely nemzetközi összehasonlításban kiugrónak számítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhelyezte a megbékélés temetőjének alapkövét Szekeres Imre

Mintegy 20 ezer, ukrán területen elesett magyar honvéd végső nyughelyéül szolgáló sírkert… Tovább olvasom