Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

A Kisrét Manufaktúra lett az Év pálinkafőzdéje

A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől.
A Kisrét Manufaktúra Kft.-t választotta az év legjobb pálinkafőzdéjének a HunDeszt pálinkaversenyen a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács.

A díjakat Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára adta át pénteken a VinCe Budapest elnevezésű szakmai rendezvény keretében.

A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől. A párlatok megmérettetésén ugyanis csak azok a termékek vehettek részt, amelyekből legalább ötven hektoliternyi van kereskedelmi forgalomban és legalább öt vendéglátóipari egységben vagy üzletben kaphatók.

A nevezett párlatok nyolcvan százalékát jutalmazták éremmel. Összesen 35 arany, 86 ezüst és 81 bronzérmet osztott ki a 22-tagú bírálóbizottság.

A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. kilenc arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet kapott, a Kisrét Manufaktúra Kft. termékeit hat arany-, kilenc ezüst- és nyolc bronzéremmel jutalmazták. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Bolyhos és Fia Bt. is, amely három arany-, nyolc ezüst- és tíz bronzérmet vihetett haza. Szintén három aranyéremmel büszkélkedhet a Boldogkő-Fruit Kft. és a Vitalis Kft. is.

Kiemelkedő teljesítményért három Champion-díjat kapott a Boldogkő-Fruit Kft., a Bolyhos és Fia Bt. és a Kisrét Manufaktúra Kft. Egy-egy Champion-díjjal jutalmazták a Brill Pálinkaház Kft.-t, az Etyeki Czímeres Pálinka Kft.-t, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-t, a Szicsek Kft.-t, a Thummerer Vilmos-Kőkötő Kft.-t és a Zwack Unicum Nyrt.-t.

Kardeván Endre a díjátadón elmondta: széleskörű szakmai összefogás eredménye, hogy az egykor a "szegények kávéjaként" ismert ital minőség, hírnév és elismertség terén a fejlődés útjára lépett és a magyar párlatok ma már nem hiányozhatnak az éttermek és vendéglátóipari egységek kínálatából.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: lesz IMF-megállapodás is

A közigazgatási miniszter bízik benne, hogy egy hónapon belül megindulhatnak a tárgyalások a… Tovább olvasom