Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

A ˝legjobb˝ éttermek, koktélbárok és cukrászdák magazinja

Budapest - A legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifőzdéket, reggelizőhelyeket, cukrászdákat, éttermi ételeket gyűjti össze és rangsorolja a TopLista Gasztronómia 2011 magazin.
A 20 legjobb étterem listáját a Dinig Guide tesztelői közel száz étterem többszöri meglátogatása után állították össze, miután 10 fokú skálán értékeltek. "Szakmai alapon kérik számon a színvonalat, a minőséget mind az alapanyagok, a technológiák, a kreativitás, a környezet és a tálalás terén. Felmérik az étterem teljesítményének állandóságát és e hat kategória alapján pontozzák a vendéglátást".

A magazinban nyolcféle rakott krumpli receptjével ismerkedhetünk meg és kiderül az is, hogy a gesztenyepüré "narancsosan", "izgalmasan tekergőzve" és "macaronnal" is készülhet. Fény derül arra, hogy melyik a tíz legjobb egzotikus kifőzde, az öt legizgalmasabb evőváros, a legmeghatározóbb külföldi éttermek és legjobb külföldi piacok.

"Finom hosszú hétvégére" belföldi gasztrotúra célpontokat is bemutatnak a lapban, javaslatot téve arra, hogy az adott helyen hol reggelizzen, ebédeljen és vacsorázzon az utazó, milyen helyi különlegességek, gasztroprogramok és pincészetek érdemelnek figyelmet.

"Szempontjaink nagyrészt szubjektívek: melyek voltak azok az ételek, melyekre hónapok távlatából is sóhajtozva emlékezünk" - olvasható a lapban a legjobb éttermi fogásokat bemutató lista előtt, melyen mentás töltött paprika, csicsókás tészta szarvasgombával, ecetes keszegsaláta és ludakása is szerepel.

Az olvasó megismerkedhet a többi között "pörköltmesterrel", szikvizes mesterekkel, kürtőskalács és juhsajt készítőkkel, megtudhatja, hogy a "füstös ízek karakteres bort kívánnak", a sósak pedig könnyű fehérbort. A "topok"-ból persze nem maradhatnak ki a legjobb gasztroborok, pálinkák, koktélbárok és az év legérdekesebb szakácskönyvei sem.

A gasztronómiai kiadvány immár második alkalommal gyűjti össze és rangsorolja egyebek mellett a legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifőzdéket, reggelizőhelyeket, cukrászatokat, éttermi ételeket. A magazin egyfajta évkönyv, amely számos cikkel és közel harminc toplistával térképezi fel a hazai gasztronómiai életet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TOTÓ-eredmények

Budapest - Nézze meg a TOTÓ 12. heti mérkőzéseinek eredményeit! Tovább olvasom