Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

A Magyar Posta bélyeggel segíti a krízisalapot

A Magyar Posta hétfőn "Egymásért!" elnevezéssel feláras bélyeget hoz forgalomba, a felárból befolyó összeget pedig felajánlja a kormány által indított kríziskezelő program számára - közölte a kormányszóvivő vasárnap.
Szollár Domokos elmondta: a bélyeg 125 forintba kerül majd, ami 50 forinttal több egy képeslap, illetve egy normál levél feladási díjánál. Hozzátette: a felárból származó összeget külön számlán gyűjti majd a Magyar Posta, és később átutalja a kríziskezelő program számlájára. A kormányszóvivő kitért arra: a bélyeget a "Segítsük egymást gyerekek" című rajzpályázat különdíjasának, Szabó Zsuzsanna Flórának Kéz a kézben című rajza díszíti.

A keretrajzot Berky Péter bélyegtervező grafikusművész készítette. A bélyeg az Állami Nyomdában készült, példányszámát a forgalmi igények határozzák meg.

A kormányszóvivő a kríziskezelő programról szólva az MTI kérdésére elmondta, hogy augusztus 29-ig összesen 7003 kérelem érkezett be a Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságokhoz. A beérkezett kérelmek közül eddig 3981-et bíráltak el. A megítélt összeg átlagosan 40 ezer forint személyenként - jelezte.

Szollár Domokos tájékoztatása szerint szombat estig 2246 esetben folyósították a támogatást. A beérkező kérelmek száma folyamatosan növekszik, átlagosan napi 800-1000 ilyen dokumentum érkezik országosan, régiónként 100-150 ügyet iktatnak naponta. Mint mondta, kiemelkedően magas a kérelmek száma az Észak-alföldi régióban, itt átlagosan 300-350 darab kérelem érkezik naponta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Daruk táncolnak az épülő koncertterem felett

Építési daruk "táncolnak" majd a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik… Tovább olvasom