Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

A magyarok elégedetlenek a környezetükkel

Huszonhárom nemzet közül a dél-koreaiak után a magyarok a legelégedetlenebbek a lakóhelyükkel és közvetlen környezetükkel - olvasható az Ipsos közvélemény-kutató intézet csütörtöki közleményében.
A kutatásból kitűnik, hogy a magyar válaszadók leginkább a munkalehetőségekkel, majd a fizetésekkel és fogyasztói árakkal, végül az utak állapotával elégedetlenek. Ugyanezt a sorrendet csak az Egyesült Államokban válaszolók állították fel.

A lakóhellyel és környezettel való elégedettség rangsorában Hollandia áll az első helyen, utána Kanada és Ausztrália áll. Az elégedettségi lista legvégén Dél-Korea áll 34 százalékkal, Magyarország és Oroszország előzi meg 45, illetve 46 százalékkal.

A hollandok szerint a bűnözési statisztikákon, a spanyolok szerint a lakhatási körülményeken, a brazilok szerint pedig az egészségügyi helyzeten kellene leginkább javítani.

A csehek, a franciák, a németek és a svédek egyaránt a munkalehetőséget jelölték meg első helyen mint a helyzetükön legnagyobb mértékben segítő tényezőt. A török, az argentin és a mexikói válaszadóknál viszont az első három helyen ez nem is jelent meg.

A 2009 novembere és 2010 januárja között végzett online közvélemény-kutatásban 23.673 válaszadó vett részt.

Olvasóink írták

  • 3. odysseus 2010. június 03. 19:42
    „ember jövöget hazafele az országúton nyugodtról keletre, hát Hegyeshalom magasságában megváltozik a táj arculata. Néha azzal a pajkos gondolattal játszadozom, mi lenne, ha hirtelen nem Hegyeshalomnál, hanem Záhonynál lépné át a hazafelé tartó utas a határt... Vajon miért van ez a különbség? Fogalmam sincs...”
  • 2. sziszka1 2010. június 03. 17:26
    „elégedetlenség az van! de tenni akarás az nincs!”
  • 1. sziszka1 2010. június 03. 17:21
    „országonként 1000 fő??? nem kevés egy kicsit????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz alatt az ország - Összefoglaló

Sorra dőlnek meg az eddig mért legnagyobb vízszintek az észak-magyarországi folyókon. Országszerte tucatnyi településen van veszélyhelyzet az árvíz miatt. Tovább olvasom