Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A Neo FM 35 milliós büntetésnél tart

Legutóbbi ülésén 25 millió forint megfizetésére kötelezte a Neo FM-et a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.
Az elmúlt hónapokban kiszabott csaknem tízmilliós pénzbüntetéssel együtt így már összesen 35 millió forint büntetésnél tart a csatorna - közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-vel.

Közleménye szerint a Médiatanács vizsgálata megállapította, hogy a rádió szeptember 8-án és 10-én a reklámidő túllépéssel megsértette a médiatörvény erre vonatkozó rendelkezéseit. Szeptemberben pedig összesen harminc alkalommal megszegték azt a vállalásukat, miszerint minden nap este nyolckor 15 perces hírösszefoglalót sugároznak.

"A hatóság a fokozatosság elvét betartva járt el a rádió ügyében" - hangsúlyozták. A műsorszolgáltató azonban a legenyhébb figyelmeztetések, és a korábban kiszabott bírság ellenére sem változtatott a gyakorlatán, ezért részesült most szigorúbb elbírálásban - tették hozzá.

Az NMHH múlt csütörtöki közleményében tudatta, hogy a TV2-nek már összesen százmillió forint bírságot szabtak ki az Édesnégyes című műsora miatt.

Legutóbb a Médiatanács szerdai határozatában 25 millió forint büntetést állapított meg. Még novemberben 19 millió, múlt heti döntésükben pedig 56 millió forint fizetésére kötelezte a csatornát a gyermekek védelme érdekében. A három büntetést összeadva már százmillió forintot kell fizetnie a csatornának a csupán pár hónapot megélt műsor miatt, ami a hatóság szerint rendszeresen megsértette a médiatörvény gyermekek védelmében hozott jogszabályait.

Olvasóink írták

 • 20. novaklaszlo56 2010. december 22. 22:04
  „Köszönöm, Deszkás!
  Neked is kellemes, derűs karácsonyt, és boldogabb új esztendőt!

  A tombolóknak pedig mielőbbi megnyugvást és lelki béke uralta, nyugodt ünnepeket, bölcsebb új esztendőt kívánok!
  BUÉK, Magyarország! BUÉK, Európa! BUÉK világ! Keresztények, muzulmánok, buddhisták, krisna-tudatúak..., mindenki! Ne legyen kivétel senki, semmilyen alapon végre a hét milliárdból! :) :) :) De idehaza se, hékások! ;)”
 • 19. Larsson 2010. december 22. 20:23
  „Kell a sok bírság, hogy fent bírják tartani a "média"hatóság "dolgozóit", vmiből egész nap sasolni kell a műsorokat... Ez is csak egy újabb adó, olyan mint az extra, külön, távközlési adók... :(”
 • 18. deszkás 2010. december 22. 18:00
  „Kedves NOVÁKLÁSZLÓ56! A 4-es hozzászólásoddal szinte betű szerint azonosulok én is. Kellemes Ünnepeket kivánok.”
 • 17. novaklaszlo56 2010. december 22. 16:45
  „Használd a távirányítót, azért van! Ne a hatóság kapcsolgassa a tévédet, hanem te, saját belátásod szerint! Bízz magadban: valószínűleg el tudod dönteni, hogy mit érdemes nézned, hallgatnod, olvasnod. Ha nem, akkor kérd meg a szüleidet, vagy a család nagykorú tagjait, hogy segítsenek neked ebben! Miattam pedig ne aggódj, mert én döntésképes felnőttnek érzem magam, és nem is veszem jó néven, ha helyettem más dönti el, mit egyek, nézzek, hallgassak, olvassak. Maradhatunk ennyiben? Vagy tényleg át akarsz nevelni engem? Nem fog menni, mert egyszerűen kikapcsolok mindent, "oszt´ jó napot". :)”
 • 16. zoltanszabo 2010. december 22. 16:22
  „Ez a Média Hatóság jó lenne ha a Tv k házatáján is szét nézne ! Jól megbírságolni--letiltani a szenny műsorokat. pl. Vvilág, ezek megőrültek , minden olyan ahol a celebek irritálják a nézőket!
  a műsorok 80 % gagyi, undorító, még jó,hogy van távirányító a tv-n. már magyar adót napi 1/2 órát nézünk.”
 • 15. novaklaszlo56 2010. december 22. 14:40
  „Csak annak néznek, de százezerrel, Kispipin! :) És ez jó jel, nagyon jó jel, mert azt jelenti... Na, szóval, egy ilyen állapotú közegben címzetes hülyének és/vagy üldözöttnek, kirekesztettnek lenni, nem szégyen. ;) Igaz, rohadtul kellemetlen tud lenni, de ez már csak ezzel jár. Jézust meg is feszítették. Ma is megteszik vele naponta ezerszer. Az egyház főként, amely az ő nevét hordozza... Na, de ez - látszólag! - más téma. (nem az, úgy értem, nagyon is szerves része, eszköze a rémísztő folyamatainknak.)
  Ja, igen: hogy valójában ki is a..., lökött, azt csak a kívülálló tárgyilagosságával lehet megmondani. De a kívülállás úgy is megvalósulhat, hogy, mondjuk te kívül állsz azoknak a körén, akik hülyének néznek téged. :) mert szerintem ez így is van. Szóval nyugi! ;) meg aztán Európa is felriadt dekadens szendergéséből nagy sokára. Az egész EU, meg a sajtója csak nem lehet hülye, még, ha netán mi azok lennénk, akkor sem.
  Go! :)”
 • 14. kispipin 2010. december 22. 14:02
  „http://atv.hu/cikk/20101221_l_simon_laszlo?source=hirkereso

  Az ORTT-nek is volt szankcióra lehetősége, nem is kevés - nyilatkozta L. Simon László. A Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: az NMHH is hasonló jogkörökkel rendelkezik, mint elődje. L. Simon László hangsúlyozta, hogy se neki, se más képviselőtársának nem volt olyan szándéka, hogy félelemérzet alakuljon ki a médiumoknál dolgozókban.

  A képviselő számára érthetetlen ez a félelem. L. Simon László fontos módosító indítványnak tartja, hogy a szakma kérésének eleget tettek, és a kiszabott bírságot nem kell azonnal befizetniük, hanem kérhetik a határozat végrehajtásának felfüggesztését a bíróságtól. A képviselő azt mondta, több kérdés gyakorlati megvalósításáról egyelőre nem tud nyilatkozni.

  A médiatörvény ellen hetek óta tiltakoznak a hazai sajtóorgánumok, több lap (168 óra, Magyar Narancs, Népszava, ÉS) üres címlappal jelent meg a múlt héten. A kedd hajnalban elfogadott törvényjavaslat azonban külföldön is kiverte a biztosítékot, a Spiegel és a Reuters beszámolója szerint a jobboldali magyar kormány megriasztotta az európai politikusokat, amikor az EU-elnökség kezdete előtt nem sokkal a médiajog szigorításáról döntött.

  Martin Schulz, a szociáldemokraták frakcióvezetője az Európa Parlamentben azt mondta, hogy ,,Magyarországot nagyon pontosan a sajtószabadság európai mércéje szerint mérik majd, és ha ennek nem felel meg, nagy problémával kerül szembe Budapest."

  Luxemburg külügyminisztere, Jean Asselborn pedig arra szólította fel az Európa Tanácsot, hogy azonnal lépjen fel a magyar kormány terveivel szemben. ,,Azok ugyanis az Európai Unió szerződéseinek szellemét és tartalmát is sértik", mondta. Ha Magyarország mégis ragaszkodik az új médiaszabályozáshoz, akkor felmerül a kérdés, hogy az ország ,,méltó-e" arra, hogy január elsején átvegye a féléves EU elnökség tisztjét", mondta a külügyminiszter.

  Szóval: több kérdés gyakorlati megvalósításáról egyelőre nem tud nyilatkozni, de szerinte minden maradt a régiben, félelemre semmi ok. Csak a judeoszoclib EU pánikol. Kedves novaklaszlo56, benned megbízom, mondd meg, hogy én vagyok kretén, vagy csak annak néznek, de ezerrel?

  Kispipin”
 • 13. novaklaszlo56 2010. december 22. 13:49
  „Üdvözlöm a döntésedet, Kispipin!
  De azt is megértem, hogy készenlétben tartod a bőröndöket. :)
  Hogy ne legyen teljesen "off" a bejegyzés: tőled, és a hozzád hasonlóktól félnek a legjobban, én meg úgy gondolom, hogy éppen tőled, és a hozzád hasonlóktól kellene a legkevésbé (sem!:)) tartani. Ellenkezőleg. De jövőre még nagyobb körültekintéssel kell majd megfogalmaznunk az esetleges ellenvéleményünket (mihez képest "ellen-"?), ha nem akarjuk bajba sodorni azt a médiumot, amelynek a felületét éppen használjuk. Megpróbálunk vigyázni rá, hisz a miénk, értünk létezik - azt a kevés profitot, amit kinyer a tevékenységéből, meg nem sajnálom. Ilyen a piacgazdaság. Ha nem kell, elsorvad, mert nem veszik (igénybe). Ennek így is kellene maradnia. Nem fog..., átmenetileg. Tartósan elképzelhetetlen ez a béklyó, ami azt is jelenti, hogy a hatóság a hálószobámban, az ágyamban is diktálja a tempót és a módszereket. A francba, ez nem is olyan nagy túlzás, igaz? Ha oda a sajtó szabadsága, akkor oda az enyém is. Kár, hogy még ezt a priori összefüggést sem értik sokan. Nagyon sokan, Ijesztő, hogy milyen sokan.”
 • 12. flexsnake*** 2010. december 22. 13:35
  „helyes, szívassák is a fos neot :D
  másrészről nem teljesen mindegy, hogy az esti hírek 8kor vagy 5percel később vannak?
  Nemzeti Cenzúra és Hitlerista Hatóság.”
 • 11. kispipin 2010. december 22. 13:19
  „Természetesen csomagolok és maradok:)
  Ezek miatt nem fogom be a számat.
  Kispipin”
 • 10. novaklaszlo56 2010. december 22. 13:09
  „Ejnye, ejnye, Kispipin! Menekülőre fogod a dolgot? :D
  Még korai lenne, mert a jog eszközeivel egyelőre nemigen lehet üldözőbe venni az önállóan gondolkodni képes, világos elméjű embereket. Még nem. Bár, jogszerűnek álcázott, de vitatható és - mondjuk így - nem kifogástalanul tisztességes módon igen... Na, jó, megértelek, lehet, hogy igazad van. :) Menj hát, és őrizd az erődet jobb, szebb időkre! Talán lesz ilyen. Hanyas vagy...? ;) Aha, akkor van esélyed rá, hogy megérd a szebb időket. De az is igaz, hogy azok maguktól nem kopognak be hívatlan vendégként, szóval lehet, hogy mégis maradnod kéne? :) Nagy dilemma. Mindegy. Megértem, bárhogyan döntesz is. Én maradok - amíg lehet. :)”
 • 9. kispipin 2010. december 22. 12:32
  „http://www.hir24.hu/kulfold/190369/orban-vezeri-allamarol-ir-a-nemet-sajto.html

  A konzervatív Die Welt címoldalán közölt, Magyarország mint vezéri állam (Führerstaat Ungarn) című írásában Michael Stürmer, a konzervatív újság egyik vezető publicistája megállapítja: "Orbán Viktor kormányzó Fidesz pártja nyilvánvalóan eltökélte, hogy az egyszer megszerzett hatalmat, kétharmados többsége birtokában, egyhamar nem adja ki a kezéből. Olyan ez, mintha a tekintélyelvű, antiszemita 30-as években megállt volna a film, és most ismét peregni kezdene."

  Stürmer szerint az Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) "átfogó antidemokratikus hatáskörrel rendelkezik. A cenzúrától dokumentumok elkobzásán át a kényelmetlen médiumok anyagi csődjéig kiterjed mindenre, amit egy tekintélyelvű rezsim csak kívánhat. A szerző szerint Orbán Viktor vezéri állama kezd kialakulni Magyarországon.

  Tíz nappal az EU soros elnökségének átvétele előtt a magyar kormány az utcára küldi a lakosságot, és arcul csapja európai partnereit - állapította meg a szociáldemokrata párthoz közel álló Frankfurter Rundschau. "Aki ezentúl illetlenül, mondhatnánk bírálóan számol be a kétharmados (többséggel bíró) Fidesz politikájáról, azt pénzbírság vagy annál is rosszabb dolog fenyegeti - írta a lap.

  A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung Magyarországgal foglalkozó rovatvezetője, Georg Paul Hefty frankfurti keltezésű írásban számolt be a médiatörvény parlamenti elfogadásáról. A cikkíró szerint a sajtójogot szabályozó új törvény "mind politikai, mind jogi értelemben kötéltánc a megbízható médiarend és a cenzúra között". Hefty úgy látja, hogy a médiatörvény, amely az 1996-os jogszabályt váltja fel, "az állami és a magántulajdonban lévő médiumok felügyeletét célozza, ami nem feltétlenül jelent egyet az azok feletti uralommal".

  A Handelsblatt a hazugságon ért politikusokat kipellengérező "A nap Pinocchiója" rovatában közölt szerdán rövid írást Orbán Viktor fényképével és tőle származó idézettel. Utóbbi szerint "Médiatörvényünk nem tartalmaz semmi olyant, ami ne létezne más EU-országban is"."Európában sehol másutt nem ennyire sajtóellenesek a törvények, mint Magyarországon... Orbán úr Magyarországa többé nem szabad ország a média számára" - írta a német üzleti körök vezető lapja.

  2010.12.22 Luxemburg elítélte a magyar médiatörvényt
  2010.12.21 Spanyol lap: véget ér a sajtószabadság Magyarországon

  Folytassam? Hát így van hasonló médiatörvény az uniós országokban. Gratulálok őfelségének.
  És lassan önvédelmi okokból befejezem a kommentezést.

  Kispipin”
 • 8. Dema 2010. december 22. 12:30
  „Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.!!??
  Miért nem foglalkozik azzal is, hogy a neves telefon társaság, miért köthet olyan 2 éves szerződést, hogy azt ő saját maga a 2 éves lejárat után automatikusan meghosszabbíthatja még 2 évre. Mindezt úgy, hogy külön figyelmeztetést nem küld ki!!! Sőt azt sem fogadják el, hogy szóban az üzletkötővel megbeszéled!
  Tehát, ha elfelejti a tulajdonos a lejárat előtt 60 nappal lemondani írásban, tértivevényesen, akkor már késő. Mehet a francba! "Benne volt a szerződésben" a válasz. EZZEL miért nem foglalkoznak! Közben volt egy gazdasági válság is!!”
 • 7. novaklaszlo56 2010. december 22. 12:07
  „Az alább előterjesztett kéréslistám terjedelmi okokból sem lehet teljes, de arra nem gondoltam, hogy a logikai műveletek terén ekkora anomáliákba ütközik a megértésük.
  Ha a gyerekemet (unokámat) világi szellemben akarom nevelni, én, a törvényes képviselője akarok dönteni az őt érő hatások, információk, és azok megszűrése felől. E jogot másnak aátengedni nem kívánom: én nevelem őt! Oké, fiúk?! ne dühítsetek!
  Ha a gyermekem érettségét megfelelőnek találom valamire, akkor ehhez igazítva kívánom szabályozni az ingerkörnyezetét. Nem kívánom a nevelését semmilyen hatóságnak átpasszolni! Oké, fiúk?! ne dühítsetek!
  Mert a gyermekek egy önálló (emberi) lény, aki sem az enyém, sem a tiétek, hanem elsősorban önmagáé: az, aki, s én az önmagvalósításában vagyok az ő szövetségese, nem pedig abban, hogy a céljaitoknak megfelelő, uniformizált, egyéniség nélküli ilyen, vagy olyan jedilovag legyen belőle! Oké, fiúk?! Mert ha nem oké, ez részemről akkor is így lesz, legfeljebb máshol, más országban: olyanban, amelyet a hazámnak tudok tekinteni! Oké, fiúk?! eszerint harcoljatok! de ha értem, egymásért, mindenkiért nem tudtok, akkor jobb lenne, ha semmit se tennétek, mert mérhetetlen károkat okoztok - önmagatoknak is, még, ha a formális logikai képességeitekkel ezt jelenleg nem is vagytok képesek felismerni.
  kellemes ünnepeket!
  A "boldog új évet" kívánság csak viccnek hangzanék mostanában, de ha akarjátok -miért is ne, hisz manapság nem lényeges, hogy valami igaz, vagy sem -, legyen:
  Boldog, sikerekben (kinek, ki rovására, ala hungaricum:)) gazdag új esztendőt!”
 • 6. zozo28 2010. december 22. 11:24
  „novaklaszlo56 .......megkerdezhetem, van gyermeked esetleg unokad? Ha netan szipuzni tamad kedve azt mondod miert ne? Az o dontese hadd tanulja meg az eletet. Te lehet hogy epp esszel tudsz donteni es nem nezel mocskot a TV-ben de az a 10-12 eves nem kerkedhet hasonlo kepesseggel.”
 • 5. novaklaszlo56 2010. december 22. 11:05
  „Kedves Eldorádó, Zozo28, meg egyéb, hatósági jogkört gyakorló jogi személyek - újabban és egyre inkább r. k. egyház!
  Ha az elmeállapotomnál fogva nem is, de az életkorom miatt tartom magam annyira felnőttnek, hogy magam döntsem el, mit nézek, olvasok, hallgatok a média által közvetített információáradatból. Ha nekem Majkát, vagy Mónikát szottyanna kedvem csurgó nyállal nézni, hadd nézzem, oké, fiúk?! Ne dühítsetek!
  Ha templomban akarok mantrázni, ne álljátok az utamat! Oké, fiúk?! ne dühítsetek!
  Ha nem akarok örök életet magamnak, és nem érdekel a hit, meg a vallás, ne tereljetek engem se templomba, se egyházi suliba, se gyülekezetbe, mert magam döntök efelől! Oké, fiúk?! ne dühítsetek!
  Ha a lányokat szeretem, mert ilyen a genumom, ne fricskázzatok, mert hiába tennétek! Oké, fiúk?! ne dühítsetek!
  Ha fiú létemre a fiúk vonzanak, ne büntessetek, mert csak dühös leszek és frusztrált, és nem termelek nektek, de ettől nem változom! Oké, fiúk?! ne dühítsetek!
  Ha cigánynak születtem, ne várjátok, hogy a rasszista rúgásaitok térdre kényszerítenek, és a bokátokat átölelve rimánkodom majd kegyelemért, s cserébe a teljes identitásomat azonnal feladom! Oké, fiúk?! ne dühítsetek!

  Egyáltalán mire használjátok az eszeteket?! El tudtok végezni, akár csak egyetlen, egyszerű, formális - dem dialektikus, csak formális! - logikai műveletet, mondjuk egy nap alatt?! Ha igen, akkor oké, fiúk! És akkor ne dühítsetek!”
 • 4. novaklaszlo56 2010. december 22. 10:55
  „Igen, Kamuneni, ennyire. Sőt... De a hozzászólásokból azt is láthatod, hogy ez a nép a jövőben sem szándékozik semmi jót teeni önmagával, ellenkezőleg: szöges ostorral üti magát egyre veszettebbül. Meg ordít hozzá jó nagyokat. Csatatér. Kicsi nemzet nagy és véres csatatere. Médiatörvény, új alkotmány, egyházi hatalmi restauráció... > középkor > a vagyonok (tőke) fokozott kimentése az országból, az invesztíciók megszűnése > az adósságállomány rohamos növekedése > exponenciális népességfogyás (a mortalitás növekedése, születésszám csökkenése, intenzív elvándorlás)... Ezt a sorsot, jövőt szánjuk magunknak. Hogy miért, ne kérdezd, mert, bár volna rá magyarázatom, inkább hagyjuk a francba az egészet. Ez van, ez a bölcs többségi akarat, amely mögött válogatottan tisztességtelen, a hatalmukért bármire képes politikai kalandorok és azok különböző szervezetei állnak. Lényegében a legtöbb magyar ilyen mentalitású, csak nem mindenki kerül elég közel a "húsos fazékhoz". Aki távolabb van tőle, az beáll a hatalmasok árnyékába, a hatalmas meg tesz az egészre. De hogy ezek a folyamatok hogyan tudtak ennyire elsötétülni..., de ezt tényleg hagyjuk. Ha fiatalabb lennék, és nem lennének függőben lévő, részben becsületbeli ügyeim, azonnal csomagolnék és indulnék innen. Nem feltétlenül meghatározott céllal, hanem akár menekülőre fogva a dolgot, ami annyit jelent: nem a hová kérdés a lényeg, hanem a honnan (el). Lehet, hogy Burundiban sokkal szerényebb körülmények között zajlik az élet, vagy másutt a wudu-hutu törzsi cirkuszok miatt kell félni, de sokkal rosszabb az sem lehet, mint a teljes, látszólag civilizált, a demokratikus jogállamiságnak hazudott káosz. Márpedig határozott meggyőződésem, hogy ez itt pontosan az. Mi lesz a vége? Passz. Már nem is érdekel. Mi a francért érdekeljen? Hisz már esélyem sincs, hogy bármit jót, vagy kevésbé jót tegyek. E szöveget ma még megírhatom, és talán pár napig fent is marad. Aztán...
  Na, mindegy is! Kellemes ünnepeket!”
 • 3. zozo28 2010. december 22. 10:54
  „35 millio....100 millio.....ez sem eleg, meg tobbre kellett volna buntetni vagy musorbeszuntetesre itelni. Dol a kaka a TV-bol, nezi mindenki igy nem csoda hogy ott tartunk ahol. Az ilyen Majka fele musorok meg a beka segge alatt vannak szinvonalban.....”
 • 2. eldorádó 2010. december 22. 10:02
  „tekintélyt kell szerezni az állami intézményrendszernek (az iskoláktól a média hatóságig), amit sikerül a szoclib kurzusnak tönkretenni!
  Ha a figyelmeztetésből nem tanul a "hülye gyerek", akkor meg kell büntetni: fizessen! Ha nem tanulja meg a leckét, elbukik. Nem sírok utána, jön helyette más.”
 • 1. KamuNeni 2010. december 22. 09:25
  „Ohhhh Hat jok is ezek az idiota buntetesek!!!

  Tipikus magyar!!! Mindenkitol elvenni a penzt nehogy mar legyen nekik.
  Buntessunk mindenkit ugy hogy biztos ne tudjak kifizetni. Mint egy hulye gyerek mondana a jatszo tarsanak.

  es akkor mindenuk a mienk lessz. Mondana egy masik hulye gyerek.
  Erre az allam igazgatas meg megemeli mindenki adojat es bunteteset mert a ket hulye gyerek altal tonkre tett ceg es dolgozoi mar nem fizetnek adot es buntetest se mert mar nincs business. A dolgozonak nincs allasa igy nem tud vasarolni se es a sarki bolt se tud fent maradni.

  De jo jatek. Tenyelg annyire hulyek a magyarok??? Ez semmi masra nem mutat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liszt Ferenc repülőtér lenne az új neve Ferihegynek

A kormány azt tervezi, hogy Liszt Ferenc repülőtérre nevezik át a Ferihegyi repülőteret - értesült az MTV Híradója. Tovább olvasom