Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A népesedésről tanácskozik a Jobbik

Szülőtámogatási járadék bevezetését és a gyermekszám alapján nyugdíjkorkedvezmény bevezetését javasolja a Jobbik - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt népesedési munkacsoportjának vezetője Budapesten.
A Jobbik népesedési konferenciáját megelőző sajtótájékoztatón Z. Kárpát Dániel elmondta: a dolgozó, adózó gyermekeknek lehetőséget kell adni, hogy személyi jövedelemadójukból közvetlenül támogathassák szüleik nyugdíját, továbbá nyugdíjkorkedvezményt kellene kapniuk a gyermekszám alapján azoknak a szülőknek, akiknek dolgozó gyermekeik vannak.

A párt álláspontja szerint jobban ki kellene terjeszteni a családi adókedvezményeket, a családi pótlékot pedig a szülő 19. vagy 20. betöltött életévéhez kellene kötni, ami a politikus szerint "gátat szabna a felelőtlen gyermekvállalásnak". Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy országos szinten be kellene vezetni a szociális kártyát, és új állami bérlakás-építési koncepciót kellene kidolgozni, illetve be kellene építeni a médiatörvénybe a gyermek- és magzatvédelmet.

Sneider Tamás, a párt alelnöke kijelentette: Magyarország "drasztikus demográfiai válság" elé néz, ha nem változik meg a népesség csökkenése. Arra hívta fel a figyelmet, hogy egy-egy generáció lélekszáma meg is feleződhet, ami komoly gazdasági hátrányokkal jár. Az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának elnöke szerint a magyarság visszaszorulóban van a Kárpát-medencében. Példaként említette, hogy a Felvidéken Trianon óta 260 százalékkal nőtt a szlovákok lélekszáma, míg a magyaroké csak 16 százalékkal.

A Jobbik szombati népesedési konferenciáján a képviselők szakértőkkel egyeztetik javaslataikat, amelyeket később a törvényhozás elé terjesztenek.

Olvasóink írták

  • 3. deszkás 2011. május 21. 21:42
    „Sneider úr! Ha venné a fáradságot és egy gyámhatóságra beágyazná magát hogy megtudja hogyan működnek a dolgok akkor nem hablatyolna ,ne adj isten még megoldásokat is tudna.Mert a gyerekeinkkel Pozsgai minisztersége óta csak kisérleteznek. Az eredmény: ma látható.”
  • 2. dodó 2011. május 21. 18:19
    „"...amelyeket később a törvényhozás elé terjesztenek..." - ahol a Fidesz, LMP és a szocionisták még a tárgysorozatba vételét is megakadályozzák.”
  • 1. deszkás 2011. május 21. 13:32
    „És ezt ma akkor mondják mikor a begyógyszerező (?) apuka ha kedve támad összeveri a már különváltan élő anyuka autóját amivel a gyerekeket bölcsödébe iskolába és ha beteg orvoshoz vinné. És ezt az albérletben élő helyen! Késsel fenyegetve a főbérlőt . A rendőrség még az érintetteknek(!!!!) sem ad felvilágositást.Az alapvető jogokat nem tudják biztositani akkor miről is? A Tápéi balhé kapcsán miért is hallgatott a Jobbik? Se pro se kontra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat órát várakoznak a kamionok Záhonynál

Hat órára nőtt az Ukrajnába tartó kamionok várakozási ideje a záhony-csapi magyar-ukrán… Tovább olvasom