Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A telepgondok nyugtatta meg a tömeget egy baleset után

A mintegy 40 fős tömeg azért gyűlt össze, mert egy 2 év körüli gyerek körültekintés nélkül át akart szaladni egy személygépkocsi előtt az úttesten.
A telepgondok nyugtatott meg egy csoportosulást Ózd Bánszállás elnevezésű városrészén; a mintegy 40 fős tömeg azért gyűlt össze, mert egy 2 év körüli gyerek körültekintés nélkül át akart szaladni egy személygépkocsi előtt az úttesten, s mivel a jármű már nagyon közel volt, nekiszaladt az autó oldalának és elesett - mondta a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője pénteken az MTI-nek.

Dobi Tamás értékelése szerint sikeresen működik a közelmúltban létrehozott telepgondnoki rendszer Ózdon. Ebben az esetben a helyszínelési feladatok és a vizsgálat problémamentes lebonyolításában nagy szerepet vállalt - a rendőrök mellett - a helyi telepgondnok, aki a sofőr ellen zúgolódó csoportosulás hangadóit azonnal "leállította" és a tömeg tagjait megnyugtatta.

A baleset részleteiről közölte: egy személygépkocsi haladt kedd délután az említett helyen, a járműben a sofőr mellett egy utas ült. Egy 2 év körüli gyerek minden körültekintés nélkül át akart szaladni az autó előtt az úttesten. Mivel a jármű már nagyon közel volt, nekiszaladt a kocsi oldalának és elesett. A gyerek 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett, az orvosi vizsgálat után a kórházból hazaengedték.

A helyettes szóvivő hozzátette, hogy a balesetet követően a sofőr azonnal megállt, a sérült gyerek segítségére sietett és azonnal értesítette a rendőrséget, a mentőket.

A baleseti helyszínelő kiérkezésekor a helyszínen már egy körülbelül 40 emberből álló csoportosulás alakult ki. A helyi telepgondnok segítségével a jelen lévő rendőröknek előállítás vagy bármilyen eljárás kezdeményezése nélkül sikerült a helyszíni szemlét lefolytatniuk úgy, hogy atrocitás nem történt - ismertette Dobi Tamás.

Mint mondta, az adatok szerint a közlekedési balesetet a körültekintés nélkül átszaladó kisgyermek magatartása okozhatta. A személygépkocsi az ütközés időpontjában - a helyszínen rögzített nyomok alapján - kevesebb mint 30 kilométer/óra sebességgel haladhatott egy olyan helyen, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 50 kilométer/óra, és a környéken veszélyt jelző tábla sincs elhelyezve.

A baleset pontos körülményeit - szabálysértési eljárás keretein belül - szakértő bevonásával vizsgálja az ózdi rendőrkapitányság. "A határozott rendőri fellépés és a telepgondnok azonnali és gyors segítsége előzte csak meg a súlyosabb jogsértés elkövetését" - jegyezte meg a helyettes szóvivő.

Olvasóink írták

 • 9. scire 2009. augusztus 28. 16:58
  „Bátor volt a sofőr.”
 • 8. 19701230 2009. augusztus 28. 16:01
  „kiskunhalasnál is naygon körültekintönek kell lenni”
 • 7. toxi-2 2009. augusztus 28. 15:39
  „"A telepgondok nyugtatta meg a tömeget" --- tehát GONDOK voltak a telepen, és ezért sikerült gond nélkül megúszni. Mert ha nem lett volna gond, akkor rögtön gond lett volna, mert valószínűleg a tömeg nem nézte volna tétlenül a fejleményeket. UGYE JÓL ÉRTELMEZEM A CÍMET???? :))”
 • 6. SZEMOKA 2009. augusztus 28. 14:04
  „Kisebb helyesírási hiba adódott.”
 • 5. Zseboroszlán 2009. augusztus 28. 13:46
  „"A határozott rendőri fellépés és a telepgondnok azonnali és gyors segítsége előzte csak meg a súlyosabb jogsértés elkövetését" - jegyezte meg a helyettes szóvivő.
  Gondolom ezzel a gyereknevelésre gondolt.”
 • 4. KolompárRómeó 2009. augusztus 28. 12:00
  „Kolompárok-e voltak? Akik persze azért tudtak hirtelen ilyen számban összejönni, mert éjszakások mind, sokat dolgoznak és nappal éppen a környezetüket szépítették.”
 • 3. dodó 2009. augusztus 28. 11:45
  „moderálva durva”
 • 2. igazságkereső 2009. augusztus 28. 10:20
  „A jog, és a rendőrség meg tudná-e végre "világosítani" ezt a csürhe bandát?”
 • 1. Horton 2009. augusztus 28. 09:51
  „Beszarok.......
  Még jó, hogy a szutyok cigánycsorda nem lincselete meg a söfőrt, mert képtelen 40-en vigyázni egy 2 éves kölökre....
  Amúgy örülök, hogy ennyire ráérnek, hogy rögtön 40 voltak a helyszínen.....még, jó, hogya munka várhat magára.

  Egy jó nagy rezervátum kellene már ezeknek, hogy ne kelljen attól rettegni, hogy ha szaros kölök valahol nekirohan egy autónak, /mert itt is ez történt /önbíráskodhatnak a vétlen söfőrök ellen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanószerkezetnek látszó tárgy volt nála - őrizetbe vették

Robbanószerkezetnek látszó tárgy miatt őrizetbe vettek egy férfit Budapesten - tájékoztatott a… Tovább olvasom