Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A tőzsdére igyekszik a HRP

A HRP nemrégiben elhunyt karizmatikus vezére, Solt Géza helyét barátja és üzlettársa, Robert Telc veszi át, aki nemcsak, hogy folytatni kívánja a társaság fejlesztését a közösen megtervezett úton, hanem még partner-, és ügyfélbarátabb társasággá kívánja fejleszteni, a tőzsdére igyekvő céget.
- A néhány hónapja váratlanul elhunyt a HRP csoport alapítója és ügyvezető igazgatója, Solt Géza mellett Ön volt a társaság másik tulajdonosa. Hogyan került kapcsolatba a társasággal?
- Solt Gézához hasonlóan, én is számítástechnikai importtal kezdtem üzleti pályafutásomat. Ismeretségünk már ennél is korábbra nyúlik vissza, mert már szüleink is barátok voltak. Üzleti kapcsolatba a Business Software Center Kft. megalapításakor kerültünk. 1995-ben a Microsoft pályázatot írt ki új disztribútori szerződésre, Solt Gézával akkor alapítottuk meg a BSC Kft-t, és meg is nyertük a pályázatot. A BSC Kft. sikeres vállalkozás lett, már évek óta a Microsoft piacvezető disztribútora.
Robert Telc kapta tavaly az év üzletembere díjat a Délmagyarországtól

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország Presztízs Díjat hat kategóriában osztottuk ki 2007-ben Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. Robert Telc, a Real Hungary Zrt. vezérigazgatója nyerte el az év üzletembere díjat. Akkori interjúnkat itt olvashatja.  
- Átveszi a cégcsoport operatív vezetését?

- Ezentúl személyesen is részt veszek a HRP csoport irányításában Hegyi Tamással együtt, aki korábban a BSC Kft. ügyvezető igazgatója volt. Hegyi Tamás 2006-tól már a HRP-csoport általános igazgatója, majd Solt Géza halála után mindkét cégben az ügyvezetői tisztséget tölti be. A cégcsoport menedzsmentjének feladata, hogy még professzionálisabb disztribúcióvá alakítsa a céget, és hosszú távon működtesse a Solt Gézával közösen kitűzött céljaink szerint.

- Említette, hogy a számítástechnika nem áll távol Öntől. Milyen területen dolgozott az utóbbi időben?
- Az utóbbi időben főleg ingatlanbefektetéssel foglalkoztam. A Real Hungary Zrt.-vel már több mint 1700 lakást építettünk és adtunk át. Jelenleg is ötszáz lakást építünk Szegeden. Egy hónapja átadtunk egy szolgáltatóházat, amiben egy 350 főnek munkát adó call-center is helyet kapott. Országosan 16 irodát és üzletházat üzemeltetünk, Budapesten eddig 300 társasházi lakást építettünk. Jelenleg a Móricz Zsigmond körtérnél tervezzük egy 20 ezer négyzetméteres A+ típusú irodaház felépítését. A Real Hungary Zrt. cégformája Nyrt.-re változott egy hónapja, az idén sor kerül a tőzsdei bevezetésére.

Robert Telc : A Real Hungary Zrt.-vel már több mint 1700 lakást építettünk és adtunk át. Jelenleg is ötszáz lakást építünk Szegeden.
Robert Telc : A Real Hungary Zrt.-vel már több mint 1700 lakást építettünk és adtunk át. Jelenleg is ötszáz lakást építünk Szegeden.

- Tervez változásokat a HRP-nél?
- Rengeteg változást indítottunk el volt társammal, Solt Gézával közösen, hogy egy versenyképes, minden piaci szituációra felkészült IT-disztribúciós cégcsoportunk lehessen. Amikor 2006-ban a cégekben azonos tulajdonosi struktúra állt fel, megkezdtük a cégcsoportos harmonizációt, összevontuk és egységesítettük a menedzsmentet. Ez év elején sikeresen átálltunk a HRP-vel egy új ügyviteli rendszerre, a Microsoft Dynamics AX-re, ebben követte most félévkor a BSC is. Időközben új helyre költöztettük a cégcsoport raktárbázisát, hogy még nagyobb mennyiségű áruval még gyorsabban kiszolgálhassuk partnereinket. Jövő év elején a HRP Hungary Kft. Nyrt-vé alakul és ezt követően akár a hazai tőzsdén is megjelenhet. Átalakítás alatt áll viszonteladói webáruházunk, amivel még könnyebb információ elérhetőséget és még kényelmesebb vásárlást kívánunk biztosítani partnereink részére. Ezen túlmenően is nyitni fogunk további online értékesítési lehetőségek felé.

- Milyen változás várható a partnereikkel kapcsolatban?
- Arra törekszünk, hogy folytassuk és erősítsük a partnereink által már megszokott ügyfélbarát működést. Az idei évben is több új gyártóval kívánjuk felvenni a kapcsolatot, keressük azokat a lehetőségeket, amelyek érdeklődést kelthetnek partnereink körében. Piaci bővüléshez folyamatosan keresünk új viszonteladó partnereket, a jövőben akár regionális szinten is.

A HRP cégcsoport

A cégcsoport fő tagja a hardverdisztribútor HRP Hungary Kft., az informatikai eszközök teljes körét forgalmazza. A képviselt legfontosabb gyártók (a több mint 50 közül): DELL, ASUS, Samsung, LG, Kyocera, Acer, Fujitsu-Siemens, HP, EPSON és a Toshiba. A BSC Kft. szoftverkereskedelemmel foglalkozik, több mint 30 gyártó termékének disztribúcióját végzi, beleértve néhány hardverforgalmazót is: Microsoft, CA, Kaspersky, Logitech, Saitek, Symantec, TomTom és a Vivendi Universal Games. A cégcsoport tagja a HRP Szerviz Kft., amely a szervizhátteret biztosítja az eladott termékek után és jónéhány gyártó hivatalos garanciális márkaszervize is. A RelNet Kft., a biztonságos üzleti kommunikációs hálózati eszközökkel és tanácsadással foglalkozik. A HRP cégcsoport viszonteladóinak körében a kis dealerektől a rendszerintegrátorokon át a retail üzletláncokig mindenki megtalálható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat elé ugrott egy férfi Siófokon

Már járnak a vonatok Siófoknál, ahol a Budapest és Gyékényes között közlekedő Venezia expressz elé… Tovább olvasom