Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Adókerülők: évente kétezermilliárddal kevesebb közpénz

Kétezermilliárd forintot terelne vissza a kormány a közkasszába a feketegazdaságból.
Kétezermilliárd forintot terelne vissza a kormány a közkasszába a feketegazdaságból, szakértői becslések szerint ennyi pénzt húz ki évről évre a köz zsebéből az adófizetést elkerülő illegális szféra - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A lapnak Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára azt mondta: a legnagyobb arányú visszaélés a forgalmi adó megfizetése körül tapasztalható, így az utóbbi hetekben az Országgyűlés változtatott az áfaszabályokon.

Hozzátette: a parlament nemrégiben keretek közé terelte a - feketegazdaság működéséhez elengedhetetlen - készpénzforgalmat is.

Olvasóink írták

 • 12. C6H12O6 2012. június 25. 18:07
  „Nem értem hogyan került ki!! a közkasszából ez az összeg? A feketegazdaság is!? onnan fizette az embereit? A drogdílerek és a prostik is onnan vannak esetleg fizetve? Mi mindenre jó a közkassza... Esetleg meg kellene tanulni cikket fogalmazni? A vállalkozásokat egyébként már így is majdnem maradéktalanul tönkretették az agyatlan intézkedésekkel. Képtelenség törvényesen kitermelni a rengeteg adó meg kötelezően fizetendő korrupciós pénzek mellett a fennmaradáshoz szükséges pénzt. Nagyobb meló elnyeréséhez, átvételénél mindenki elvárja zsebbe a pénzt már kötelezően. Sokszor agyba főbe verné az illetőt szegény vállalkozó mikor tartja elé mindenki a markát. Utána meg elviszik adóba a be sem folyt, ki nem fizetett munkadíját.”
 • 11. macs 2012. június 25. 14:04
  „1. KamuNeni,
  igazad van, a kis fekete gazdaság sok embert munkában tart. Csak ezeknek az embereknek nincs társadalombiztosítása, vagyis pl. nem lesz nyugdíjra jogosult. És kéretik a problémát nem azzal a szőnyeg alá söpörni, hogy így se, úgy se lesz nyugdíja, mert ha mégis nyugdíjba menne és kiderülne, hogy csak a minimális nyugdíjra jogosult, igen csak fel lesz háborodva.
  Korábban az orvos megnézte, hogy a betegnek van-e biztosítása, mostanában nem tudom így van-e, de az is érdekes, hogy a feketén foglalkoztatottnak jár-e ellátás?
  Kamunéni, vedd észre, a feketén foglalkoztatott emberek a legkiszolgáltatottabbak és a legnagyobb létbizonytalanságban élnek.”
 • 10. rózsakert 2012. június 25. 13:19
  „7.igazságkereső2012.06.25. 10:40

  és a kismagnó csak forog-forog....nem unalmas???????????????????????”
 • 9. nemecsekerno_007 2012. június 25. 12:49
  „A feketegazdaságot elegáns körökben adóoptimalizálásnak hívják. Sajna nálunk sok helyen a kis- és közepes vállalkozásoknák a versenyképesség megtartásához kell.
  Inkább azon kéne gondolkozni, hogy minek nekünk 3200 önkormányzat?”
 • 8. Kraivan 2012. június 25. 11:25
  „"Vicc" jön:
  - Ha ellopna kétmilliárd forintot hova búja?
  - A parlamentbe, ahova a többiek...”
 • 7. igazságkereső 2012. június 25. 10:40
  „...és ha a 2002-2010 között országunkból eltüntetett több ezer milliárd forintot is visszaszednék az illetékes hatóságok a központi költségvetésbe, egészen jól állna országunk és nem lenne szükség újabb és újabb megszorításokra. Továbbá, ha intézkedés történne a 2003 óta folyamatosan zajló banki indexálási trükk ( forinthitelek a banktól, de nincs mögötte deviza, de a banki ügyfelek a bank által meghatározott devizanem eladási árfolyamán kell, kellene, hogy visszafizessék forinthiteleiket havi törlesztés formájában! ) visszamenőleges megszüntetése érdekében, talán több folyhatna be a bankokba is a havi normális összegű törlesztések során!! Bizony ebben is intézkednie kellene kormányunknak, mert e banki tisztességtelenség is nagyon komoly károkat okozott és okoz jelenleg is országunknak! Az Európai Unióban teljesen ismeretlen fogalom a banki indexálási trükk és ez is aláássa országunk hitelességét az Unióban!A bankok által becsapott ügyfelekről már nem is szólva, de kérdés: miért e nagy csend a banki indexálási trükk visszamenőleges megszüntetése és a banki ügyfelek ugyancsak visszamenőleges kártérítése lehetősége körül? Ugye fog intézkedés történni a nem létező devizahitel precedens értékű rendezése érdekében?!!”
 • 6. Qllancs 2012. június 25. 09:56
  „A NAV a kintlővőséget behajtaná --nem volna itt semmi hiba.
  Csak míg min. 54 fajta adó terheli az embereket --bolond aki nem játsza ki a kiskapukat.
  Míg a Nav a kis embereket --pár ezer ft tartozás miatt megbünteti --addig a sok tíz-száz milliókkal tartozókat nem vseszegeti !Miért halmoznak fel évekig --és nincs végrehajtva ????,
  Más országokban az adó csalás --nagyobb bűn mint az emberölés !! USA:
  Az ország leggazdagabb 2000 emberét átvizsgálni, meg a politikusokat , offsort cégeket --na ott lehetne kaszálni !! de a feneküket se merik szagolni ...csak a kisembereknek !!”
 • 5. roxper 2012. június 25. 09:34
  „Jó lenne okt 1-től is egy új adó, attól biztos csökkenne a feketegazdaság...”
 • 4. szandokán 2012. június 25. 08:43
  „Akkor a Parlamentben dolgozó képviselőkön kezdjék az elcsalt adók behajtását.”
 • 3. Egyolvasó 2012. június 25. 08:31
  „Sebaj, majd a munkabérekből levonják a hiányt.”
 • 2. rózsakert 2012. június 25. 08:12
  „http://www.mfor.hu/cikkek/Elfogyott_a_penz__elfogyott_a_turelem___felmondta_hodmezovasarhelyi_szerzodeset_az_E_Star.html

  EZEK A FONTOS HÍREK - ÉS BÁR MÚLTKOR MEGKÉRDEZTÉK-MIÉRT NEM FIZETEK ELŐ A DM-RE---A VÁLASZ ITT REJLIK.

  feketegazdaság....a sok-sok bmw-mrci-audi és suv ellenörzése-meglepő dolgokat mutatna.....HA VÉGRE MEGTENNÉK!!!
  -a sok-sok vajda és egyéb kisebbségi intézmény szintén a lenyúlás melegágya...

  CSAK MERNI ÉS TENNI KÉNE!!!!......a kedves rendőrségnek méregetés helyett!..persze értem én -hatáskör és jogkör nélkül....”
 • 1. KamuNeni 2012. június 25. 08:01
  „Na vajon miert kerulik az adot?? A masikviszont az a kis feketegazdasag ami meg sok embert munkaba tart es kenyeret tesz az asztalukra.

  Nem kellene mar elfelejteni a kis adocsalasokat es inkabb a gazdasag fellenditesere forditani az energiat? Penzt kivenni az emberek zsebebol csak rosszabitja a helyzetet. (nem sullyosbitja, hanem rosszabitja)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik három közigazgatási államtitkár

Három minisztériumnál várható változás a közigazgatási államtitkár személyében. Tovább olvasom