Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Állami pénzen semmisítik meg az okányi veszélyes hulladékot

Még mindig nem szállították el azt a 15 tonna veszélyes kórházi hulladékot, amit idén áprilisban találtak a Békés megyei Okányban. A cég felszámolásából eddig még nem folyt be annyi pénz, amely fedezné a hulladék elszállításának és megsemmisítésének költségét, ezért azt a környezetvédelmi felügyelőségnek kell állnia - közölte Kelemen Béla a Tiszántúli Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatója.
A tulajdonos elhunyt, ezért a cég felszámolás alatt áll. A telephelyet őrzik, és rendszeresen ellenőrzi a környezetvédelmi felügyelőség. A hulladék zárt helyen van, csomagolva, így környezetére nem jelent veszélyt.

A cég budapesti telephelyén még februárban találtak veszélyes hulladékot, ezután kezdett el nyomozni a rendőrség és a zöldhatóság. Áprilisban a cég okányi telephelyén további 15 tonna fertőzésveszélyes kórházi hulladékot találtak. A telepen emellett leselejtezett számítógépeket, faxokat, régi laboratóriumi műszereket, felirat nélküli hordókban vegyszereket, illetve veszélyes anyagok tárolására szolgáló üres konténereket is voltak.

Az ügynek két gyanúsítottja van, a cég ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult bírósági eljárás, amely még tart. Azt még nem tudják, hogy a hulladékot mikor semmisítik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Demszky a falhoz csapja a Herendit

Tényeket és számokat kér a fővárostól a Fidesz és a KDNP a Főgáz Zrt. eladásával kapcsolatban -… Tovább olvasom