Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ásványritkaságok Nagybányáról

Bányavirágok címmel ásványkiállítás nyílt a Központi Bányászati Múzeumban, ahol ezúttal igazi ritkaságokat is megtekinthetnek az érdeklődők. A tárlat Nagybányáról, a történelmi Magyarország legnagyobb bányavidékéről érkezett.
Monaco, Párizs és Bécs után a soproni Központi Bányászati Múzeumban mutatkozik be a Bányavirágok című kiállítás. A megnyitót tegnap tartották. – Nagybányáról, a történelmi Magyarország legnagyobb bányavidékéről érkezett a tárlat, mely Európa számos pontját megjárta – mondta el a Kisalföldnek Bircher Erzsébet, a múzeum igazgatója. – Érdemes megjegyezni, hogy Nagybányán mind a mai napig működő ércbánya található. Most a Központi Bányászati Múzeumban körülbelül száz, ritkaságnak számító ásványt tekinthetnek meg az érdeklődők, köztük európai jelentőségű leletek is találhatók.
A Bányavirágok elnevezés olyan ásványmintára utal, amely az ásványok összenövésének, színeinek, formáinak köszönhetően különleges esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. A tárlatot a megnyitón Viktor Gorduza, a Nagybányai Ásványtani Múzeum igazgatója, a kiállítás kurátora mutatta be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doboz a levélpapírhoz

Tovább olvasom