Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Átadták a szolnoki Szigligeti Színház Szín-Mű-Helyét

Átadták pénteken a szolnoki Szigligeti Színház új létesítményét, a Szín-Mű-Helyt.
Az egykori szobaszínháznak is helyt adó, kívül-belül felújított és átalakított épületben egy kamarateremet, stúdiókat és üzleteket alakítottak ki.

Az épület felavatása után Balázs Péter színházigazgató arra emlékeztetett, hogy egy romos állapotban lévő épület újjávarázsolását határozták el. Hála a kitartó munkának és a sok nehézség leküzdésének, tervüket valóra váltották, és a számlákat kifizették. Egyúttal köszönet mondott az építkezést mindvégig segítő szolnoki önkormányzatnak is.

"Ez jó mulatság, férfimunka volt!" - zárta beszédét egy Vörösmarty-idézettel a direktor.

Szalay Ferenc polgármester az létesítmény átadásán felidézte: mióta Balázs Pétert Szolnokra hívta színházigazgatónak, sikeres évadok vannak a társulat mögött. A Duna Televízió szilveszteri gálaműsorokat közvetített a színházból, és a diákközönséget is sikerült megnyerni az olyan csalogató programokkal, mint az Ádámok és Évák Ünnepe.

A Szín-Mű-Hely létrehozásával igazi közösségi teret igyekeztek kialakítani a régi szobaszínház és a környező épületegyüttes helyén a tervezők. (Egy korábbi sajtóbejáráson elhangzott: a felújítás és átalakítás teljes költségvetése a színpadtechnikával és a berendezésekkel együtt 180 millió forintot tesz ki.)

A Szín-Mű-Hely egy 90 néző befogadására alkalmas kamaraszínházból, a színészek pihenését, kikapcsolódását szolgáló tizenhat helyiségből és három üzlethelyiségből áll. A stúdiók a Szolnokon jelentős szerepet betöltő színészek, így többek között Tyll Attila, Vajda László, Somogyvári Rudolf, Mádi Szabó Gábor, Czibulás Péter és Bubik István nevét kapták.

A kamaraszínház műsorával főként a rétegigényeket szeretnék majd kielégíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogozhatott a Tescóban lövöldöző férfi

A TV2 információi szerint drogozott az a férfi, aki csütörtökön a Váci úti Tescóban lövöldözött. A… Tovább olvasom