Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Az államfő elutasította Geréb Ágnes kegyelmi kérelmét

Budapest – Schmitt Pál köztársasági elnök elutasította Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és társainak kegyelmi kérelmét.
A Fővárosi Bíróság hétfőn a honlapján azt írta: „a dr. G. Ágnes és társai ellen a Fővárosi Bíróságon halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények miatt folyamatban volt büntetőügyben a köztársasági elnök elutasította a vádlottak eljárási kegyelem iránti kérelmét".

A bíróság a döntésről az érintetteket tájékoztatta – tették hozzá.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. macs 2011. június 21. 11:30
  „Geréb Ágin most példát akarnak statuálni, nehogy valakinek eszébe jusson a szülészek territoriumába betörni.
  Lehet így igazságról papolni, de igazság akkor lesz, ha kórházi orvost is rabszijon fogják vezetgetni, ha meghal a baba, vagy az anyuka, vagy ha a gyerek súlyosan károsodik szülés közben. Most mi van? Maximum polgári perben kártérítés, de a szakma nagyon összezár, ezért az esetek többségében elutasítják a keresetet.
  Az orvosok az esetek nagy részében folytatják a praxist, hajuk szála se görbül. Ők miért élveznek kvázi védettséget?”
 • 25. Pres 2011. június 21. 10:27
  „Lopni, csalni lehet, de a rendszer ellenségeinek nincs menekvés.”
 • 24. shouri 2011. június 21. 06:09
  „Ha Geréb Ági kegyelmi kérvényét elutasították, akkor ne ússza meg az a ripacs, drogos, viagrafaló orvlövész Bucika se!!!!!”
 • 23. klj_54 2011. június 20. 21:23
  „14. igazságkereső 2011.06.20. 16:51
  Ha ott és akkor Ágnesünk nem avatkozik be mint orvos akkor a bíróság a tőle elvárható segítség elmulasztása végett vágta volna sittre!
  Tudod, csak füstszűrős cigije volt és kezében volt a sapka:(

  Pont olyan mint árvízkor szólnak Gazsinak, hogyirány a gát!
  - Jáj kírem, ez most közügy vagy magánügy?
  - Közügy!
  - Az jó, mer attú el vagyok ám títva!”
 • 22. oliver 2011. június 20. 20:23
  „G. Ágnes elitélendő. De mi van a mult heti 107 millás történettel? Az a gyermek kórházban született, nem otthon, mégis örökre nyomorék marad. 107 millával el van intézve a dolog - tartok tőle hogy abból nem sokat fognak a szülők látni!! De legalább nem került börtönbe a doki!
  Sajnos nagyon sok mühiba van a kórházakban, amire nem derül fény, vagy ha igen mindent kimagyaráznak.”
 • 21. Besenyő_Pistabácsi 2011. június 20. 19:45
  „20. smalltown 2011.06.20. 19:42!
  Hogy lássák a fegyveres rablógyilkos többszörösen visszaeső kemény fiúk mire számíthatnak!”
 • 20. smalltown 2011. június 20. 19:42
  „nem vagyok az otthonszules hive, de lancra verni miert kellett Gereb Agnest?”
 • 19. Hunny24 2011. június 20. 19:37
  „Nem értem, hogy mért Geréb Ágnest hibáztatják. A kismama döntött úgy, hogy otthon szeretne szülni, tisztában kellett lennie a kockázatokkal, mégis vállalta ezekkel együtt is, mondhatni vállalta a felelősséget. Úgyhogy jóformán a kismamát lehetne felelősségre vonni. De ne értsetek félre, én sose szülnék otthon.”
 • 18. Besenyő_Pistabácsi 2011. június 20. 18:32
  „Példát statuálni vele keményen mint állat! Mutassa meg a hatalom Ország-Világ előtt, hogy Magyarországon mindig az igazság diadalmaskodik! Kivéve ha kormányközeli milliárdos sikkasztások vannak, mert akkor 8-10 év nyomozás után egyszerűen nincs kit elmarasztalni! Lásd Printz, Kulcsár.........”
 • 17. sadap12 2011. június 20. 18:24
  „zsuzsmo, nagyon tévedsz, Geréb Ági nen pénzéhes, családi tapasztalatból tudom. Mocskos disznóság ez az egész . Az olimpiai bajnok törvivó csapat tartalékja ez esetben lehetett volna méltányos...”
 • 16. Saltomortale 2011. június 20. 18:23
  „11,14! Maximálisan egyetértek veletek. Egyébként jó lenne, ha különválasztanánk a dolgokat. dr. G. Ágnes nem = otthon szülés. Az otthon vajúdásról lehetne külön vitatkozni, de most ez NEM erről szól. Hanem egy kontárról, aki a lege artis szabályait sem tartja be! Ismételten, szánt szándékkal veszélyeztette a szülő nők és gyermekük életét, úgyhogy nem kell itt romantikusan az anyai méltóság és nem tudom még minek a védelmezőjeként feltünteni!”
 • 15. pinksugar 2011. június 20. 18:21
  „Megérdemli,mi több sokkal többet érdemelne ez a sátánnő! Rohadna rá a műanyag lakat.”
 • 14. igazságkereső 2011. június 20. 16:51
  „#10.zoltanszabo 2011.06.20.15:51 Szóval,hogy tisztán lásd miért utasították el Dr.G.Á.kegyelmi kérvényét: néhány évvel ezelőtt Dr.G.Á. esetében született egy jogerős bírósági ítélet,mely ítélet megfosztotta Őt hivatása gyakorlásától x évre.Sajnos Dr.G,.Á. ez idő alatt tovább folytatta praxisát és újabb komplikáció lépett fel, és hivatásos mentőszolgálatnak kellett beavatkoznia a baba életének megmentése érdekében!Egyszóval: eltiltás hatálya alatt Dr.G.Á. olyan tevékenységet folytatott,amelynek végzésétől bíróság tiltotta el jogerősen, és ezért utasította el köztársasági elnöki hivatal kegyelmi osztálya a kérelmet,s elnök úr csak aláírta ezt.Még annyit: a kegyelmi kérvényeket a KEH-on belül kegyelmi osztályon dolgozó hivatásos és tapasztalt jogászok bírálják el és úgy az elfogadást, vagy elutasítást íratják alá köztársasági elnök úrral!Az utolsó félig megírt mondatod stílusa és intelligenciája viszont hagy némi kívánnivalót maga után még akkor is,ha nem vagyunk az adott párt választói! Tudod: a stílus maga az ember, de ne keseredj el, mert ez a megállapítás nem csak kizárólag Reád vonatkozik!Ugye egyet értesz ebben velem?”
 • 13. klj_54 2011. június 20. 16:26
  „Kiváncsi leszek, hogy az a team amelyik az érdemi kivizsgálással megölte édesanyámat ugyan mennyit fog kapni?”
 • 12. zsuzsmo 2011. június 20. 15:57
  „10. zoltanszabo 2011.06.20. 15:51
  Én Gereb Á. nem ítálném el, csak nem praktizálhatna egyedül.

  Ezt a büntetést már évekkel ezelőtt megkapta. Volt olyan eset is, ahol a szülés közben fellépő komplikációt látva hítak orvost, és utólag derült ki, hogy G.Á. ott volt....
  Szerintem sem lenne baj az otthon szülés, ha lenne rá kiépített módszer, pl. mentő vagy kórház elérhető közleségben....bár, mintha már körvonalazódna ennek a megoldása..”
 • 11. zsuzsmo 2011. június 20. 15:52
  „Szerinted G.Á. miért csinálta, ha nem a pénzért?
  Otthon szülés? NEm a Születés HÁzában vagy mi a neve, születk az anyák, amig be nem záratták. Le merem fogadni, hogy sokkallta többe került egy szülés náluk, mintha fogadtak volna egy orvost. Ennyi erővel otthon is kivehettteném a vakbelemet....”
 • 10. zoltanszabo 2011. június 20. 15:51
  „A szülő anya dönti el hol akar szülni. Ha otthon--ha kórházban ,bárhol előfordúl valamilyen nem látható esemény. Hány felelőttlen orvos van a kórházakban ? hány baba születik sérülten, v.esetleg hal meg . Ott az orvosok megusszák--az intézmény kivédi őket.
  Én Gereb Á. nem ítálném el, csak nem praktizálhatna egyedül. Sok kismama pártolja, kiáll mellette. Sok száz baba született az ő segítségével.
  SP. a nemzet tollnoka--pedig jó lenne ha ezt aláírná---mint ahogy a viktátor barom törvényeit szó nélkül aláfirkálja. Szégyelje meg magát, egy bohóc, fidesznyik, gerinctelen .....”
 • 9. Naca 2011. június 20. 15:41
  „Vajon a kórházi orvosokat mikor sittelik le? Csak az elmúlt egy évben több újszülött és kismama halt meg a biztonságosnak hirdetett kórházakban és az orvosok természetesen mindenütt ártatlanok voltak. Olyanok, mint az érinthetetlenek kasztja. Persze, hogy tépik a szájukat az otthon szülés ellen, hiszen ezzel elesnek a zsíros hálapénztől, sőt a kórház sem kapja meg a kvótát. És eközben senki nem beszél a szülő nőről, a születendő életről. Mindkét gyermekem kórházban született, nem volt fogadott orvosom és nem is voltam hajlandó egy fillért sem adni. Hát olyan is volt az ellátás. Vajon én mikor kapok a munkámért hálapénzt? És mikor kap az a sok-sok ember, akinek az adójából tanulni tudtak ezek az orvosok?”
 • 8. Jozsoci 2011. június 20. 15:28
  „Az otthon szülés minden bizonnyal sokkal komfortosabb az anyukának. 100 szülés közül 96-ot simán le lehet vezetni. De mi van a néggyel??? A kórházban csak hamarabb van segítség!
  7. Igazad lehet.
  Én csak egy laikus vagyok ebben a témában.
  Mennyi volt a halandóság a szülésben a 1940 előtt? 2%!!!!! Most mennyi, 0,02%! Szüljön otthon, aki meg akar halni. A nagymamám is a szülésbe halt bele 1921-ben.”
 • 7. lidocain 2011. június 20. 14:58
  „geréb ági nélkül nem lenne "apás szülés" sem.
  szeretném ha MINDEN szülész orvost akinél fogyatékos gyerek születik aki a teresség alatt még egészséges volt vagy meghal a baba a szüléskor netán az anya is,hasonló alapossággal és szigorral bírálnának el!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helikopter zuhant egy ház kertjébe Nagyhajmáson

Permetezőhelikopter zuhant egy családi ház kertjébe a baranyai Nagyhajmáson hétfő délben. Tovább olvasom