Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Az ÉFOSZ az e-útdíj felülvizsgálatát kéri

A szervezet a kedvezményben részesülő mezőgazdasági termékek és élelmiszerek körének bővítését kéri a kormánytól.
Az e-útdíj felülvizsgálatát, a kedvezményben részesülő mezőgazdasági termékek és élelmiszerek körének bővítését kéri a kormánytól az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ), támogatva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) korábbi, a kedvezmények bővítésére vonatkozó kezdeményezését.

Az ÉFOSZ keddi közleménye elismeri az e-útdíj bevezetésének szükségességét. Ugyanakkor már a jogszabály elfogadásakor felhívta a figyelmet a visszásságokra, amennyiben az útdíj-kedvezmények körét nem úgy alakítja ki a kormány, hogy az élelmiszergazdaságban tevékenykedők terhei ne növekedjenek elfogadhatatlan mértékben. A szakmai szervezet szerint ellenkező esetben az élelmiszerek árának érdemi növekedésével, illetve további élelmiszergazdasági csődökkel kell számolni.

Az élelmiszerek jelentős része viszonylag kis értékű, ugyanakkor nagy szállítási igénnyel bíró árucikk, amelyek esetében nemcsak a késztermék, hanem az alapanyagok szállításának költségeit is megnöveli az e-útdíj - hívja fel a figyelmet a közlemény.

Az élelmiszer-feldolgozó ágazatot sújtó különadók, a versenyhátrányt okozó gazdasági környezet és a csökkenő fogyasztás miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő vállalkozások az "újabb terhet már nem képesek lenyelni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyő-gyilkosság: a vádlottak tagadnak

A vád szerint Jozef R. egy ismeretlen személy megbízásából másfél évtizede egy hangtompítós… Tovább olvasom