Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Az igazságügyi és a külügyi tárca is ellenezte a baltás gyilkos átadását

Az igazságügyi és a külügyi tárca is ellenezte a baltás gyilkos átadását

A külügyi és az igazságügyi tárca is mindvégig ellenezte Ramil Safarov átadását Azerbajdzsánnak - közölte a szocialista Kovács László.

mti - 2012.09.14. 13:49
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A külügyi és az igazságügyi tárca is mindvégig ellenezte Ramil Safarov átadását Azerbajdzsánnak - közölte a szocialista Kovács László azután, hogy a Külügyminisztériumban betekintett az azeri baltás gyilkos átadásával kapcsolatos iratokba.

A volt külügyminiszter újságíróknak elmondta: a közigazgatási tárca többször is kinyilvánította, nem tartja helyesnek Safarov átadását, a külügy pedig a kockázatokra hívta fel a figyelmet.

A szocialista politikus számot adott egy 2011 októberében kelt dokumentumról, amelyben Répássy Róbert igazságügyi államtitkár tájékoztatja a Külügyminisztériumot az azeri igazságügy-miniszterrel áprilisban folytatott tárgyalásáról, így arról, hogy Azerbajdzsán tudomásul veszi a magyar fél döntését és "évekig nem kívánja fölvetni az ügyet".

Kovács László tájékoztatása szerint a dokumentumokból nem derül ki, hogy a kormány miért változtatott álláspontján, az viszont - a miniszterelnök szavaiból is - egyértelmű, hogy a történtekért a felelősség Orbán Viktoré.

Az MSZP-s politikus szerint az iratokból az is kiviláglik, hogy Magyarország nem kért és nem kapott garanciát arra, hogy a baltás gyilkos nem kap kegyelmet hazájában.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. Mozimasiniszta 2012.09.14. 17:38

T.1-es kolléga ! ezt mindenki tudja , csak Laci bá´ nem éri fel ésszel ! és különben is a héten még nem ugatott bele a bal-libériás médiába...és tudatja hogy még létezik...

Moderálásra küldöm 1. csergemerge 2012.09.14. 14:09

Az elítélt 8 év letöltött börtön után,élt azzal a jogával,hogy kérje kiadatását a büntetés hazájában történő folytatására.
Erről nemzetközi megállapodás szól,erős diplomáciai nyomással hazájától háta mögött.

Írásbeli garanciával(ezt most már az ET is elismerte,hogy a magyarok megkapták) lehetett volna nemet mondani? Milyen indokkal?Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...