Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Az InfoRádió új frekvenciára pályázott

Kizárólag a 88,1 MHz-es budapesti közösségi frekvenciára pályázott az InfoRádió, amely az elmúlt tizenkét évben kereskedelmi frekvenciát használt.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsához kedden három frekvencia pályázatára lehetett jelentkezni, mindháromra egy-egy ajánlat érkezett.

A Budapest 95,8 MHz frekvenciára a Click Rádió pályázott - tájékoztatta az MTI-t az NMHH szóvivői irodája. Az InfoRádió - amely eddig a 95,8 Mhz-es frekvenciát használta - most a 88,1 MHz-es közösségi, vagyis ingyenesen használható hullámhosszt pályázta meg, míg a harmadik, szintén közösségi frekvenciára, a 98,0 MHz-esre a Civil Rádió nyújtott be ajánlatot.

A május 2-án közzétett pályázatok értelmében a 88,1 MHz-es frekvencia 1,85 millió emberhez jut el sztereó sugárzásban, míg a 98,0 MHz-es - ahol eddig is a Civil Rádió működött - 926 ezer emberhez. E két frekvenciára pályázóknak speciális karakterisztikájú műsort kell vállalniuk, és a közösségi médiaszolgáltatóknak nem kell médiaszolgáltatási díjat fizetniük.

Az InfoRádió által még jelenleg is használt 95,8 MHz-es csatornát 77 millió 21 ezer forint plusz áfa éves médiaszolgáltatási alapdíjjal pályáztatta meg a médiatanács. A frekvencia 2,6 millió embert ér el, a pályázatot a korábban meghirdetett kereskedelmi csatornák, vagyis a 89,5, a 95,3, valamint a 103,9 MHz-es kereskedelmi csatornák pályázataival megegyező értékelési szempontok alapján hirdetette meg a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Sok tanulnivalónk van az osztrákoktól

A kormányfő szerint az elmúlt 40-45 év gazdasági teljesítménye alapján Ausztria tekinthető Európa… Tovább olvasom