Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Az LMP kikéri az 1157 oldalas dokumentumot

Az LMP kikéri a Semmelweis Egyetemtől az 1157 oldalas Schmitt-jelentést.
LMP-s képviselők azt kérik a Semmelweis Egyetem rektorától és a nemzetierőforrás-minisztertől, hogy az államfő kisdoktori disszertációjával kapcsolatban elkészült jelentést - amely szerintük közérdekű adatnak minősül - 15 napon belül bocsássák a rendelkezésükre.

Szabó Tímea és Schiffer András országgyűlési képviselők közérdekű adatigényléssel fordulnak Réthelyi Miklós miniszterhez és Tulassay Tivadarhoz, a Semmelweis Egyetem rektorához a köztársasági elnök kisdoktori értekezésével kapcsolatban - közölte az ellenzéki párt szerdán az MTI-vel.

Emlékeztetnek arra, hogy a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Karán Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori értekezésével összefüggésben létrehozott tényfeltáró bizottság 1157 oldalból álló jelentését a rektor tájékoztatásul megküldte a miniszternek.

Sajnálatos módon azonban az egyetem honlapján csak a jelentés összefoglalója olvasható, maga a jelentés nem - olvasható a közleményben, amelyben az LMP kifejti: a tudományos fokozatok, címek adományozása, valamint az ezekkel összefüggő tudományos minősítések és vizsgálatok tekintetében az erre jogosult felsőoktatási intézmények állami közfeladatot látnak el, "a jelentés emiatt a törvény szerint közérdekű adatnak minősül".

"Az LMP szerint mindenkinek joga van tudni, hogy mi alapján jutott a Tényfeltáró Bizottság a közvélemény számára meghökkentő végkövetkeztetésre" - zárul a kommüniké.

Az államfőt érintő plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden, a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság megállapította, hogy a doktori eljárás - hiányosságokkal ugyan - de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának, az egyetem ugyanakkor szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Schmitt Pál a legtöbb országban már lemondó nyilatkozatát írná˝

A brit és a német sajtó foglalkozott Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori dolgozatát vizsgáló… Tovább olvasom