Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Az MDF a nemzeti csúcs összehívását kéri

Az MDF a költségvetés elfogadása után arra kéri Bajnai Gordon kormányfőt, hogy hívja össze a nemzeti csúcsot – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Dávid Ibolya.
Az MDF elnöke szerint azért van szükség arra, hogy újra egy asztalhoz üljenek a politikusok, a munkaadók, a munkavállalók valamint a gazdasági és a pénzügyi világ szereplői, mert 2010 választási év lesz és az elmúlt időszakban ezek az esztendők mindig komoly gazdasági problémákat és nehézségeket okoztak.

Azt mondta: a gazdasági élet, a pénzügyi világ és a közélet szereplőinek azért kell leülniük egy asztalhoz, hogy ne ismétlődhessen meg az a túllicitálás, „amelynek évről évre tanúi voltunk".

Az MDF megítélése szerint azért van szükség nemzeti csúcsra, hogy az érintettek közös nevezőre jussanak abban, mi az, ami az ország felemelkedését garantálja. A pártelnök a legfontosabb kérdések között a munkahelyteremtést, a szociális biztonság garantálását, a színvonalas szolgáltatások megteremtését és a gazdaság növekedési pályára állítását említette.

Mindehhez elengedhetetlennek nevezte, hogy az államháztartás méretét a bruttó hazai termék 50 százalékáról annak 40-42 százalékára csökkentsék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztálytársától lopott egy 14 éves lány

Őrizetbe vett a rendőrség egy 14 éves lányt, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénteken egy XVIII.… Tovább olvasom