Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Az MSZP a családi pótlék befagyasztása ellen tiltakozik

A szocialisták megdöbbentőnek tartják, hogy - egyes hírek szerint - a kormányzat 2015-ig be kívánja fagyasztani a családi pótlékot.
Varga László képviselő hétfői sajtótájékoztatóján ennek kapcsán azt mondta, hogy a családi pótlék befagyasztása, mivel a következő években jelentős inflációval lehet számolni, jelentős értékvesztést jelent.

A képviselő olyan hírekre is hivatkozott, amelyek szerint a kormányzat differenciálná az ellátást, és hátrányosan megkülönböztetné az élettársi kapcsolatban gyermeket nevelő családokat.

Varga László hangsúlyozta, hogy át kellene gondolnia a kormányzatnak a népesedéspolitikáját, többek között azért is, mert csökken a születések száma. A politikus kezdeményezi, hogy üljön össze az Országgyűlés illetékes bizottságának népesedéspolitikai albizottsága.

Olvasóink írták

 • 5. deszkás 2011. október 25. 10:25
  „CSERGEMERGE! Megkérdeztem:lévén a gyerekeim.És (több) gyereket se akarnak ilyen segitség után. És a külföldön élő magyarok támogatása ? (amit az idén emeltek)”
 • 4. zsuzsmo 2011. október 25. 07:43
  „Nem tudom, de az jár most is jól, akinek van MIBŐL érvényesíteni a kedvezményeket.....a nevében is benne van..ADÓ kevezmény. Szerintetek egy 3 gyerekes minimálbérből élő család jobban járna, ha elvennék tőlük a 48 ezret, és helyette ADÓkedvezményben kapnának kb. összesen 20-25 ezret?
  Azokról ne is beszéljünk, ahol a minimálbér mellé zsebbe kapnak, ott lenyeli ezt a munkáltató, mert nem ad többet.
  Azért merek hozzászólni, mivel nekem is 3 gyerekem van. És nagy ívebn tennék az csp-re, ha kapnék annyi jövedelmet, hogy jóváírásként megkaphatnám ugyanezt, de sajnos nem így van. Ezzel a jóváírósdival megint azok járnának jól, akik közszférában dolgoznak és magas a bejelentett fizetésük. És ők kik is?”
 • 3. bambinaXX 2011. október 25. 05:22
  „2! ezt gondolom, sőt: tapasztalom én is!”
 • 2. csergemerge 2011. október 24. 23:09
  „A szocialisták megdöbbentőnek tartják, hogy - egyes hírek szerint - a kormányzat 2015-ig be kívánja fagyasztani a családi pótlékot.

  Nagy szavak!
  1. Az MSZMP-ben nincsenek szocialisták
  2. Meg kellene nevezni az "egyes híreket" így ugyanis valószínűleg csak a szokásos hangulatkeltés a cél
  3. Ha a kormány nem csak befagyasztaná, hanem megszüntetné is a családi pótlékot - a nagy arányú adókedvezmények miatt akkor is sokkal jobb helyzetben lennének a nagycsaládosok, mint a gyurcsány-érában! A jelenlegi kormány ugyanis nem szavakban, hanem tettekben támogatja a gyermekvállalást! Tessék megkérdezni a 2-3 gyermekeseket!”
 • 1. Lacimaci 2011. október 24. 23:06
  „Megdobbneto, hogy a hiresztelesek hirebol is hir lesz mar, ennyire uborka szezon van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkoló autónak rohant egy motoros

Egy parkoló gépkocsi kinyíló ajtajának rohant egy motoros hétfő délután a főváros I. kerületében, a Fő utcában, a motorost kórházba szállították. Tovább olvasom