Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Az MSZP ˝fékjavító programot˝ hirdet

"Fékjavító programot" hirdet az MSZP, mert az ellenzéki párt szerint a kormánytöbbség folyamatosan bontja le a közjogi fékeket és ellensúlyokat.
Lendvai Ildikó pártelnök közölte: társadalmi ellensúlyokra van szükség, ezért a közvéleményt kell a negyedik hatalmi ággá tenni. Tájékoztatása szerint a "fékjavító program" részeként az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a kormánytisztviselői törvény újbóli elfogadása ellen. Kezdeményezi a médiatörvény zárószavazásának elhalasztását, valamint levelet küldött ez ügyben Neelie Kroes EP-biztosnak és az Európai Parlament szocialista frakcióvezetőjének.

Olvasóink írták

 • 9. achilleus 2010. június 28. 14:56
  „28. hozzászólás Commander-V2 2010.06.28. 14:26
  A fellazítandó törvénytől - többek között - ezt várták a szakértők:
  "Ennek nyomán a GDP-ben mért adósság szépen fokozatosan a mai 66 százalék körül szintről az évek során kezelhető mértékűre, 40 százalék közelében szelídül." http://index.hu/gazdasag/magyar/elfpla081117/
  --- A "szelídülés", mint ismert, meg sem állt 80%-ig. Hát akkor miről is beszélünk???”
 • 8. igazságkereső 2010. június 28. 10:13
  „Érdekes! Lendvai Ildikó és az MSZP 2002 és 2010 között nem akarta a közvéleményt negyedik hatalmi ággá tenni!Teljesen hiteltelen minden mondatuk,hiszen azért,hogy ma itt tart az ország majdnem teljes egésze, kizárólag az elmúlt 8 év alatt uralkodó pártpolitika a felelős,de ez őket egyáltalán nem is érdekelte!Egyáltalán nem törődtek a munkanélküliek súlyos problémáival,a lakásukat elvesztő emberek nehéz helyzetének megoldásával,pedig azért,hogy ez így alakult,kizárólag ők a felelősek.Miért hagyták, hogy ez a súlyos társadalmi és gazdasági probléma idáig fajuljon,miért nem törődtek e problémák mielőbbi felszámolásával, sőt, engedték mélyülni a saját maguk generálta válságot.Mintha szándékos országtönkretételről lett volna itt szó, a helyzet nagyon úgy néz ki!!”
 • 7. KolompárRómeó 2010. június 28. 06:53
  „Az ő fékük 8 évig remekül működött. Jól le is maradt az ország mindenben, talán csak a csökkenés mértékében vagyunk az élvonalban.”
 • 6. reagens 2010. június 28. 06:50
  „Maximum a szétesésüket fékezgessék, mást ne!”
 • 5. jozko 2010. június 27. 20:18
  „Fékjavító program...olcsó szellemeskedés. Egyébként nem a fékkel van a baj-aki a vezetőülésbe került, nem a fé kezésnek látja értelmét, hanem a kormányzásnak-amit az Mszp könnyelműen elpuskázott. Nem hogy a kormányhoz, de még a fékezőfülkébe sem került-ami bizony nagy szégyen! A közvéleményre kár apellálni-a közvélemény-és pártsemlegesként azt kell mondanom-tévedett vagy sem, a Fideszt választotta-2/3 többséggel! Ha lesz egyáltalán Mszp a továbbiakban, talán használható megoldásokat kellene kitalálni a gazdasági és társadalmi problémákra. És el kellene hitetni a közvéleménnyel, hogy azok a vezetők, akik eddig nem találtak megoldást, most hirtelen megtalálták a bölcsek kövét...hát ez nem lesz könnyű! De ha meg sem próbálják, egyáltalán mit keresnek a Parlamentben? Hülye kérdés. 1-2 milliót-havonta és fejenként. Fékezésért nem rossz bér...”
 • 4. dodó 2010. június 27. 17:31
  „"...levelet küldött ez ügyben Neelie Kroes EP-biztosnak és az Európai Parlament szocialista frakcióvezetőjének."

  Feljelentésben mindig jók voltak.”
 • 3. szilléri 2010. június 27. 16:58
  „8 év 8 x 12 hónap - akkor kellett volna barkácsolni”
 • 2. reagens 2010. június 27. 14:01
  „Szóval fékeznétek mi??!!”
 • 1. achilleus 2010. június 27. 13:52
  „Hová fékeznének ugyan: A jelenlegi szabályozás mellett nincs az ÁSZ-nak elnöke, nincsenek elnökhelyettesei, hiányzik vagy 2 alkotmánybíró, az LB elnökének megválasztása 10 fordulós kutyakomédiába torkollott (a most hirtelen kedvessé váló Sólyom nem egyeztetett a pártokkal), az ORTT-nek nincs elnöke, az MTV-nek nincs elnöke, 8 év alatt az Országgyűlés alkotmányos mulasztásainak a száma csak növekedett. Ez lenne a jól működő ellensúlyok rendszere? Éppenhogy működnek a jogállam intézményei, ide akar fékezni az mszp?? http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10782 (kb. a 2/3-ától, foglalkozik ezzel Lázár János frakcióvezető).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztársasági elnököt választ jövő héten az Országgyűlés

Köztársasági elnököt választ jövő héten az Országgyűlés, amely emellett hétfőn dönt a médiacsomag… Tovább olvasom