Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Az ország több pontján havazik

Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik. A Mátrában és a Kékesen is fehéredett a táj.

Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik

Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik, a havazásban érintett területeken a közútkezelő harminc munkagépe tisztítja az utakat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint kedd reggel az ország nyugati felén mindenhol fagypont feletti, a keleti országrészben viszont még fagypont körüli a hőmérséklet.

Az útellenőrök jelzései alapján Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik. Ködös az idő Polgár, Edelény, Sátoraljaújhely, Kisvárda és Vásárosnamény környékén. Balassagyarmat, Dabas, Kiskunhalas, Nyékládháza, Putnok és Szikszó térségében, valamint a Dunántúlon Veszprém, Fejér és Vas megye egyes részein szemerkél az eső - tették hozzá.

A havazásban érintett területeken harminc munkagép végzi a síkosságmentesítési munkákat a Magyar Közút által kezelt útszakaszokon.

Az autópályák, a fő- és mellékutak burkolata vizes, nedves, Somogy, Baranya, Békés és Csongrád megye déli részén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében száraz az úthálózat. Az ország nagy részén jók a látási viszonyok, de a párás területeken lecsökkent a látótávolság.
 

Novemberi hóesés a Mátrában. Fotó: H. Szabó Sándor (galéria)


Korábban írtuk:

Útinform szolgálatunk 7.15 órai összesítése alapján az ország nyugati felén mindenhol fagypont feletti, a keleti országrészben viszont még fagypont körüli a hőmérséklet. Útellenőreink visszajelzései alapján Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik. Ködös az idő Polgár, Edelény, Sátoraljaújhely, Kisvárda és Vásárosnamény környékén. Balassagyarmat, Dabas, Kiskunhalas, Nyékládháza, Putnok és Szikszó térségében, valamint a Dunántúlon Veszprém, Fejér és Vas megye egyes részein szemerkél az eső.

A havazásban érintett területeken a 7.15 órai állapot szerint összesen 30 munkagépünk végzett síkosságmentesítési munkákat az általunk kezelt útszakaszokon. Az autópályák, a fő- és mellékutak burkolata vizes, nedves, Somogy, Baranya, Békés és Csongrád megye déli részén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében száraz az úthálózat. Az ország nagy részén jók a látási viszonyok, de a párás területeken lecsökkent a látótávolság.

Téli munkavégzésünkkel kapcsolatos információinkat, illetve hasznos téli közlekedési tanácsainkat megtalálhatják az autósok a hivatalos Facebook (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitter (www.twitter.com/magyarkozut) oldalainkon. Emellett a www.utinform.hu weboldalon a közlekedők az aktuális korlátozásokról is friss információkat szerezhetnek.

Korábban történt:

A Kékesen és a Mátra egyes területein havazott, ez a kékestetői webkamerán is látszik, de Tibiapu észlelőnk is küldött már egy friss fotót e eseményről.

A mai nap felhős, borongós időre számítsunk.

Kedden kezdetben északon, északkeleten havas eső, hószállingózás, helyenként gyenge havazás, másutt elszórtan kisebb eső kialakulhat. Napközben az ország legnagyobb részén marad a felhős, borongós, párás, északon, északkeleten a kissé csapadékos idő. Napközben 1-7°C várható, északon, északkeleten lesz a hidegebb idő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP pertársaságot szervez a magánnyugdíj-pénztári tagoknak

Az MSZP pertársaságot szervez a magánnyugdíj-pénztári tagoknak és próbapert indít. Tovább olvasom