Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Az OTP-nél folytatja munkáját Benedek Fülöp

Az OTP Csoportnál folytatja munkáját Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közelmúltban lemondott vezérigazgató-helyettese - derült ki Csányi Sándornak, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójának pénteken a Debreceni Egyetem Agrár-Műszaki Tudományok Centruma (DEAMTC) évnyitó szakember-találkozóján mondott szavaiból.
Csányi Sándor egyebek mellett az OTP fontos üzletpolitikai céljának nevezte, hogy jelentős szerepet vállaljon a földforgalmazásban és -finanszírozásban. Ennek kapcsán jegyezte meg a bankvezér, hogy "Benedek Fülöp csatlakozik az OTP Bankhoz".

Az OTP Bank ezt kiegészítve közölte: a meglévő finanszírozási lehetőségek, különös tekintettel az európai uniós támogatások erőteljesebb kiaknázásával, és az ágazati szereplők intenzívebb finanszírozhatóságának feltárásával kapcsolatban a bank projektet alapított, ebben vesz részt Benedek Fülöp, az MNV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.

Az OTP elkötelezett abban, hogy az agrárvállalkozások - a legkisebbektől a legnagyobbakig - minél hatékonyabban használhassák ki az ország európai uniós tagságában rejlő lehetőségeket. A legnagyobb hazai hitelintézet ennek megfelelően számos speciális agrárhitelt nyújt: ezek között szerepel az Új Magyarország Agrár Fejlesztési Hitelprogram, a Forgóeszköz Hitelprogram, az intervenciós felvásárláshoz kapcsolódó közraktári hitelezés, valamint az európai uniós, illetve a közvetlen nemzeti támogatások előfinanszírozása.

Az innovatív technológiákat alkalmazó, a minőségre és az élelmiszerbiztonságra egyaránt hangsúlyt fektető mezőgazdasági tevékenység, illetve az ehhez kapcsolódó fejlesztések finanszírozásának jelenleg is aktív közreműködője az OTP Bank. A hitelintézet az agrárgazdaságok működőképessége szempontjából fontosnak tartja a mezőgazdaság szerkezeti kiegyensúlyozottságát, továbbá az agráriumra épülő szolgáltatások fejlesztését. A bank, amely a működés szerves részeként kiemelt figyelmet fordít tevékenysége társadalmi, gazdasági és környezeti hatására, egyetért az Európai Unió közös agrárpolitikájában is szereplő céllal, amely szerint fontos a gazdasági, társadalmi és környezeti problémák egységes kezelésének követelménye, az agrárgazdaság multifunkcionális szerepének erősítése.

Oszkó Péter pénzügyminiszter december 3-án fogadta el Benedek Fülöp lemondását, miután a Heves Megyei Bíróság első fokon december elsején 1,5 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 3 millió forintos pénzbírságra ítélte hivatali visszaélésért egy pákozdi földügylet miatt. A szakember az ítélet ellen fellebbezett.

A bíróság határozata szerint Benedek Fülöp 2006 elején hivatali és eljárási jogait túllépve a felügyelete alatt működő hivatalok alkalmazottainak közvetlen utasításával és törvénytelen eszközökkel segítette, hogy a pákozdi állami földterület külföldi kézbe kerüljön.

Olvasóink írták

 • 5. M@M 2010. január 10. 07:44
  „Becsukják a pockot az éléskamrába................húúúúúúúúú”
 • 4. flexsnake 2010. január 09. 14:37
  „Jó szakember, jó stratéga.”
 • 3. achilleus 2010. január 09. 10:11
  „Amint olvasom, ugyanazt kell csinálnia, mint eddig, "csak más eszközökkel".”
 • 2. papsajt 2010. január 09. 09:38
  „Jogerősen bűnöző. Bár 5 milliót hozzávágtak a távozásakor.”
 • 1. dodó 2010. január 08. 21:50
  „Megfelelő helyre kerül. Neki van róla papírja is, hogy bűnöző.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 8-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom