Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Az SZDSZ-t meglepte Gyurcsány Ferenc kijelentése

Az SZDSZ meglepődve áll Gyurcsány Ferenc hétfői kijelentése előtt, miszerint a költségvetés elfogadása legalább annyira az ellenzék kudarca, mint a kormány sikere - olvasható a párt közleményében.
A szabad demokraták szerint nehezen lehet sikernek elkönyvelni azt, hogy a kormánypárt bátortalan politikája miatt az ország védtelenné vált a nemzetközi gazdasági válság hatásaival szemben, ezért Magyarország a legveszélyeztetettebb országok közé került.

A liberálisok szerint a kormány sokáig nem látta be, milyen veszélyek fenyegetik a magyar gazdaságot és a késlekedés majdnem államcsődhöz vezetett. Az egyetlen dolog, amit egy felelős ellenzéki párt ebben a helyzetben tehet, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne sodródjon tovább a gazdasági csőd felé, és megszavazza a költségvetést - indokolta döntését az SZDSZ.

Ez azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett kisebbségi kormány rossz politikát folytat, ezért a Szabad Demokraták Szövetsége az ország érdekében azt tartaná helyesnek, ha a miniszterelnök érdemi cselekvéssel válaszolna az ország előtt álló gazdasági kockázatokra - olvasható a párt közleményében.

Olvasóink írták

 • 5. achilleus 2008. november 26. 17:17
  „Szűcs Erika a kormányközeli Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: nem tekinti szociális válságnak, ha az emberek tömegesen nem tudják kifizetni a számláikat, csak azt, ha súlyosan megrendülnek a mindennapi létezés feltételei.”
 • 4. tapsi 2008. november 26. 09:41
  „"Ez azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett kisebbségi kormány rossz politikát folytat" - ezek szerint az SZDSZ egy rossz kormányzati politikához asszisztál! Ez igen, kedves liberálisok! De hát mit várunk ettől a párttól?!”
 • 3. Macilaci 2008. november 26. 07:53
  „Én meg azért vagyok meglepődve,hogy az ellenzéki Pártok mennyire csak a Kormányt okolják az előidézett
  helyzetért,ugyannakkor meglepően nagy egyetértésben hoztak saját maguknak egy törvényt. Természetesen kizárva ebből a magyar lakosságot. Nevezetesen a Parlamenti Pártok a mindenkori alapkamat+1%-ért vehetnek fel hitelt ingatlan vásárlásaikra,természetesen ÁLLAMI garanciával. A lakosságnak meg marad a szinte megfizethetetlen piaci kamat. Nem tudom,hogy ez a törvny ki állná e az Alkotmányossági próbát? Ha már ilyen megszorításokat vezetnek be,miért kell nekik új irodaházakat építeni,eddig is laktak valahol!”
 • 2. radenko 2008. november 26. 06:48
  „Az SZDSZ úgy jár mint a KISGAZDÁK Orbánnál elfogadott költségvetés után nincs szüksége az MSZP- nek az SZDSZ re. Saját csapdájukba sétált bele az SZDSZ és ezzel a cselekedetével végleg megpecsételte sorsát soha nem fog bejutni a parlamentbe. De annak környékének takarítását megkapja az MSZP-től.”
 • 1. achilleus 2008. november 25. 19:14
  „Nem igaz! Még meg sem száradt a költségvetés főszámainak megszavazásakor a mocskos kezük által összefogdosott igen gomb, már ugranak is erre a tegnapi (tegnapelőtti) blogbejegyzésre (Gyurcsány blogjáról van szó). Teccettek volna a szavazás előtt hőbörögni, nem így - játszva a hülyét - műfelháborodni. Vagy minket állampolgárokat néztek hülyének??? Hol vagytok ti Gyurcsányhoz képest, szerencsétlenek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvannak a költségvetés végleges főszámai

Az elfogadott költségvetési módosító indítványok hatására 30 milliárd forinttal nőtt a 2009-es költségvetés bevételeinek főösszege és nagyjából ennyivel csökkentek a tervezett kiadások is, a költségvetés hiánya pedig 3 milliárd forinttal csökkent. Tovább olvasom