Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Bajnai szerint áprilisban jövőt választunk

Az Összefogás azért jött létre, "hogy leváltsa Orbán Viktor rezsimjét - mondta a volt kormányfő.
Idén áprilisban a választás nagyon egyszerű lesz Magyarország számára: jövőt fogunk választani - mondta Bajnai Gordon pénteken Balatonfüreden, az Összefogás halászléfőző versenyét követő sajtótájékoztatón.

Az Együtt PM szövetség vezetője felidézte: az Összefogás azért jött létre, "hogy leváltsa Orbán Viktor rezsimjét, Magyarországot kiszabadítsa abból a zsákutcából, amibe hosszú ideje befelé megy, hogy Magyarországot ismét egy gyarapodó, nyugodt, békés, európai országgá tegye".

Hozzátette: az Összefogás keretében megállapodtak arról, hogy közös jelöltet állítanak minden egyéni választókörzetben, "ez a záloga, alapja annak, hogy leválthassuk Orbán Viktort és a rendszerét, hiszen ő olyan választási rendszert erőszakolt az országra, amelyben csak akkor győzhető le, ha összefogás van".

"Márpedig ennek a változásnak meg kell történnie: Magyarország olyan nem normális ország lett, olyan irányba halad, amelyben immáron normális az, hogy a Magyar Rádió hírműsorában Janukovics-párti híreket mondanak, nem objektív jelentéseket" - fogalmazott Bajnai Gordon.

Mint mondta, megdöbbenve hallotta, "hogy a Magyar Rádió hírolvasói több alkalommal is elmondják, hogy Ukrajnában a háztetőkről a mesterlövészek a rendőröket lövik".

"Olyan, mintha Janukovics propagandagépezete irányítaná a Magyar Rádiót is, de nem így van, valójában Orbán Viktor propagandagépezetéről van szó" - vélekedett Bajnai Gordon. Arról a propagandagépezetről, amely az utóbbi napokban - úgy tűnik - Ukrajna kérdésében számtalanszor meghúzza magát és nem mer elvszerű, a demokráciáról szóló, emberi jogokról szóló véleményt mondani arról, hogy mi történik a szomszédban - tette hozzá.

"Talán csak nem a paksi paktum húzódik meg abban is, hogy a magyar közmédia és a kormány kerüli a konfliktust azokkal, akik keletről próbálják befolyásolni Ukrajna sorsát?" - tette fel a kérdést az Együtt-PM vezetője.

Kijelentette: az Összefogás azért küzd, "hogy Magyarország ismét egy normális, európai, gyarapodó ország legyen, ne pedig egy szovjet utódállam, ne Orbánisztán".

Idén áprilisban a választás nagyon egyszerű lesz Magyarország számára; "jövőt fogunk választani", s a választék: Ausztria, vagy Ukrajna felé halad tovább Magyarország. Erről kell dönteni - zárta mondandóját Bajnai Gordon.

Kérdésre válaszolva a Dataplex-ügyről azt mondta: az ügyészség lezárta az ezzel kapcsolatos vizsgálatokat. Utalt rá, hogy ez az ügy csupán kampánytéma.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Összefogás Veszprém megyei jelöltjei - Scheiring Gábor (LMP), Pál Béla (MSZP), Horváth József (MSZP) és Gőgös Zoltán (MSZP) - összegyűjtötték a szükséges aláírásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent a rendőrség drogellenes stratégiája

Az országos rendőrfőkapitány utasítása a 2014 és 2020 közötti időszakra szól. Tovább olvasom