Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Balázs: Nem sok jót ígér a Tóásó-ügy

A magyar külügynek a vádemeléskor nagy nemzetközi figyelmet kell keltenie a Tóásó-ügy iránt - nyilatkozta Balázs Péter Madridból, ahol kedden a bolíviai külügyminiszterrel tárgyalt.
David Choquehuanca Céspedes közölte az eszmecserén, hogy a bolíviai "igazságszolgáltatás eljár mindenkivel szemben, aki az ország területén terrorista cselekményre készül, fegyveres szervezkedésnek részese, és az elnök életére tör." Balázs szerint a vádemelés fordulópont lesz Tóásó Előd ügyében. Ki fog derülni, hogy "pontosan mivel vádolják, de ez nem sok jót ígér, tehát nagyon résen kell lennie a magyar konzuli szolgálatnak, hogy megfelelően reagáljunk."

Balázs elmondta, hogy "a mi felfogásunk szerint Tóásó Előd valószínűleg maga is áldozat, mert belekeveredett ebbe az ügybe, a főszervezőket sajnálatos módon legyilkolták, amikor a tavaly áprilisi rajtaütés történt... Mindent meg kell tenni azért, hogy ez az ember a lehető legjobban kerülhessen ki majd ebből az ügyből".

Balázs közölte kollégájával, hogy Magyarország fokozott nemzetközi figyelmet irányít majd az ügyre a vádemelést követően. Mint elmondta, "próbáltam azt is latba vetni, hogy Magyarország január 1-jétől EU-elnökként is különös figyelemmel fogja kísérni, hogyan jár el a bolíviai igazságszolgáltatás" Tóásó ügyében.

A magyar külügyminiszter úgy véli, hogy amit a Kepes András-féle interjúban Rózsa-Flores elmondott, az beismerő vallomással ér föl. "Mi azt mondjuk, hogy ő volt a főszervező, és ő már nem él. Úgyhogy ehhez egy jó ügyvéd kell, ez nem kormányok közötti tárgyaláson, hanem a bíróságon dől el, és egy jó ügyvéd kell hozzá, aki megvédi a védencét, ... maximális konzuli figyelemmel, ez eddig működött, tehát a fiú viszonylag tűrhető körülmények között van."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a május 18-ai KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom