Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Belvíz: 60 háznál kritikus a helyzet Nyíregyházán

Hatvan háznál kritikus a helyzet a belvíz által veszélyeztetett kétszáz nyíregyházi lakóépület közül - közölte Mussó László, a védekezésben irányító szerepet betöltő helyi önkormányzati képviselő pénteken az MTI-vel.
A hatvan házat, amelyek tizenegy utcában és a külterületi Szabadság-bokorban találhatók, az éjjel is védték szivattyúzással és homokzsákos körberakással a szakemberek - mondta a belvíz által a leginkább fenyegetett kistelekiszőlői városrész fideszes képviselője.

A veszélyeztetett épületeknél három gépkocsival tizennégy tűzoltó, valamint a városüzemeltetési társaság hat dolgozója három, nagy teljesítményű szivattyúval dolgozott, illetve négy tartálykocsi is hordta a vizet a belvíz által elöntött lakóterületekről.

Homokzsákokkal hét házat védtek a Gyík, a Vincellér, a Tégla, a Lapály, az Izabella és a Bogyó utcában.

Péntek délelőtt a Szélsőbokori, a Lovas, a Rezeda, az Ezüstkalász és a Határ utcában, valamint a Szabadság-bokorban készítettek elő homokzsákos védekezést.

Eddig egy házból kellett kiköltöztetni két lakót, s további három épületet fenyeget még omlás. A helyi önkormányzat műszaki osztályának szakemberei vizsgálják ezeket a házakat, s felmérésük alapján döntenek arról, hogy a lakóknak el kell-e hagyniuk ideiglenesen az otthonukat.

A kistelekiszőlői városrész mellett Rozsrétszőlőben, Borbányán, Oroson, Nyírszőlősön, Sóstóhegyen és Kertvárosban található a belvíz által veszélyeztetett kétszáz nyíregyházi lakóépület.

Mussó László elmondta még: csütörtök déltől Nyíregyházán is hó esett, ami lefagyott, s ez könnyíti a védekezést, mivel nem növelte a belvíz mennyiségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerték tettüket a csecsemőjüket bántalmazó szülők

Az elkövetők több alkalommal tettleg bántalmazták, illetve megharapták gyermeküket azért, hogy az a sírást abbahagyja. Tovább olvasom